Najnovije vesti

MALI: Pričao sam sa Srbijagasom, rešićemo problem gasovoda u Batajnici
Foto: Fonet

Građani protestovali ispred Gradske skupštine

MALI: Pričao sam sa Srbijagasom, rešićemo problem gasovoda u Batajnici

Beograd
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević najavili su da će biti rešen problem gasovoda u Batajnici zbog čega su danas ispred gradske skupštine protestvovali stanovnici tog dela Beograda.

Ispred gradskog parlamenta danas su protestvovali građani Batajnice koji su tražili izmeštanje gasovoda.

"Mi smo već razgovarali sa Srbijagasom i rešićemo taj problem. To nije problem generalne regulacije koliko je problem detaljne regulacije i tokom razrade tog plana detaljno ćemo sesti sa gradjanima i videti da taj problem rešimo", kazao je Mali novinarima u Skupštini grada

"Planom detaljne regulacije rešićemo tačno lokaciju, put i trasu tog gasovod. Nismo zakasnili, već ćemo tokom usvajanja plana detaljne regulacije sesti sa gradjanima i pokušati shodno zakonom da rešimo trasu gasovoda tako da se ne ruše kuće", kazao je Mali.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je kazao da gradske vlasti ne beže od dogovora.

"Zajedno sa direktorom Srbijagasa pre izrade plana detaljne regulacije ćemo razgovarati, idemo u Batajnicu da se dogovorimo sa gradjanima. Nikome kuće neće biti rušene", kazao je on.

Gradonačelnik Beograda je kazao i da će biti rešen i problem nehigijenskog naselja u Makiškom polju.

"Imamo odgovornu politiku prema Romima i nehigijenskim naseljima. Ne možemo to da uradimo preko noći, na tome radimo zajedno sa Evropskom komisijom, tek definisanjem akcionog plana za raseljavanje tog naselja. Videćemo kako ćemo taj problem rešiti", kazao je on.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...