(FOTO VIDEO) POČASNA PALJBA I DEFILE ORKESTRA GARDE: Ovako je Vojska Srbije otvorila Dane Beograda
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Građani oduševljeni

(FOTO VIDEO) POČASNA PALJBA I DEFILE ORKESTRA GARDE: Ovako je Vojska Srbije otvorila Dane Beograda

Beograd -

BEOGRAD - Počasnom paljbom, sa tri plotuna iz pet artiljerijskih oruđa, Garda Vojske Srbije je, sa Savske terase na Kalemegdanu, označila početak manifestacije "Dani Beograda", koja se u srpskoj prestonici organizuje od 2003. godine.

1 / 14 Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Beograđani i njihovi prijatelji su jutros uživali i u promenadnom koncertu orkestra Garde koji je, spletom najpoznatijih instrumentala, obradovao ranoranioce u Knez Mihajlovoj ulici.

Počasnom artiljerijskom paljbom i Promenadnim koncertom u najpopularnijoj beogradskoj ulici, Garda Vojske Srbije je, tako, dala svoj doprinos trodnevnoj manifestaciji "Dani Beograda", osmišljenoj u znak obeležavanja značajnih istorijskih događaja koji su se u Beogradu odvijali 16. aprila 878. (prvi put spomenuto ime Beograda) i 19. aprila 1867. godine (knez Mihailo Obrenović dobio ključeve grada od Turaka).

Ove godine je tokom trodnevnog „turističkog praznika Beograda“ organizovano više od 40 događaja koji će, svakako, privući pažnju Beograđana i njihovih gostiju iz Srbije i okruženja.

Pored svečane sednice Skupštine grada, u najprometnijim delovima Beograda, u Knez Mihajlovoj ulici, na Kalemegdanu, Cvetnom trgu, u Starom dvoru i na Slaviji biće organizovana različita zbivanja kojima će se žitelji belog grada, kao i uvek, prikazati u pravom svetlu, kao dobri i vredni domaćini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track