Vučić: Beograd privukao 30 odsto više turista nego u 2015.
Foto: Printscreen

Više novca za obnovu fasada

Vučić: Beograd privukao 30 odsto više turista nego u 2015.

Beograd -

BEOGRAD - Beograd je u januaru i februaru posetilo 30 odsto više turista nego prošle godine u isto vreme, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa bivšim kancelarom Nemačke Gerhardom Šrederom u hotelu Skver Najn u centru grada, rekao da je cilj da se u naredne dve godine broj turista u Beogradu i Srbiji udvostruči.

Podsetivši da je grad već izdvojio tri miliona evra za renoviranje 66 fasada na Kosančićevom vencu, Vučić je rekao da će morati da bude izdvojeno više novca za obnovu fasada u centru grada.

"Moraćemo da izdvojimo novac i za fasade u Knez Mihailovoj i oko te ulice, da bi Beograd mogao da privuče još turista", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je broj turista za 30 odsto veći, malim delom i zbog toga što se u januaru održano Evropsko prvenstvo u vaterpolu, zbog čega je broj turista, po njegovoj proceni, porastao za oko pet odsto.

Premijer i Šreder su se sastali u hotelu u centru grada, sa čije terase su posmatrali Beograd, između ostalog i radove na novom hotelu i šoping molu u Rajićevoj ulici.

"Srećan sam što rupu koja je desetinama godina stajala u centru grada popunjavamo modernim hotelom i šoping molom", rekao je Vučić.

(Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track