NE JENJAVA BITKA ZA NAJMANJU BEOGRADSKU OPŠTINU: Na Vračaru moguće ponavljanje izbora
Foto: Aleksandar Jovanović

Neizvesni koalicioni dogovori

NE JENJAVA BITKA ZA NAJMANJU BEOGRADSKU OPŠTINU: Na Vračaru moguće ponavljanje izbora

Beograd -

Vračar je definitivno bio glavno poprište izborne bitke u Beogradu. Demokrate su sačuvale čast osvojivši dva i po odsto glasova (30,5:28) i jednog poslanika (17:16) više od naprednjaka, ali im tek predstoji težak dogovor sa Radulovićevim pokretom Dosta je bilo, s kojim su imali mnogo razmirica u predizbornoj kampanji na ovoj beogradskoj opštini.

Iako je lider DJB više puta isticao da “ne postoji šansa da pravi bilo kakvu koaliciju sa naprednjacima”, čak ni na lokalu, narod kaže “nikad ne reci nikad”. Radulović može da bira kojem će se carstvu prikloniti, mada teoretski postoji i treća opcija. Ako u zakonskom roku ne bude postignut dogovor oko formiranja vladajuće većine, Vračar će ponovo na izbore!

Toj opciji potajno se nadaju i u Srpskoj naprednoj stranci.

- SNS je postala pojedinačno najjača stranka u Skupštini opštine Vračar sa 16 odbornika, umesto sedam koje smo imali u prošlom mandatu. Pored toga, osvojili smo i 4.000 glasova više od naše konkurencije koja je dobila 6.000 glasova manje u odnosu na izbore 2012. godine. Naši protivnici, koji su koalicija šest stranaka, sada su dobili ukupno 17 odbornika, umesto 25 koliko su imali u prošlom sazivu, istakao je gradski menadžer Goran Vesić koji je bio treći na listi SNS za ovu opštinu.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track