KAMEN-TEMELJAC ZA FISKULTURNU SALU U GRABOVCU Vučić: Ulaganjem u škole, ulažemo u budućnost!
Foto: Twitter

Svečanost u Obrenovcu

KAMEN-TEMELJAC ZA FISKULTURNU SALU U GRABOVCU Vučić: Ulaganjem u škole, ulažemo u budućnost!

Beograd -

Predsednik vlade Aleksandar Vučić prisustvovao je danas polaganju kamena-temeljca za izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Grabovac", u istoimenom selu kod Obrenovca.

Izgradnja sale finansirana je iz budžeta Grada Beograda, a rok za završetak radova je 4. oktobar, odnosno 90 dana.

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je u Grabovcu da ulaganjem u škole, ulažemo u svoju budućnost.

"Novi šampioni će stasati. Ali moramo da radimo, da u sportskom takmičenju naučimo da se borimo za svoje mesto, kako u sportu, tako i u životu", rekao je mandatar.

Osnovna škola počela je s radom 1976. godine i trenutno je pohađaju učenici raspoređeni u 30 odeljenja sa ubske teritorije, iz sela Milorci i Joševa, a nekada i iz Lončanika i Crvene Jabuke.

Školu pohađa veliki broj dece romske nacionalnosti, a u njoj je zaposleno 72 nastavnika, službenika i tehničkog osoblja.

Kamen temeljac su položili gradonačelnik Siniša Mali i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Vučića su dočekali učenici škole sa roditeljima i građani Grabovca, kao i dečaci fudbaleri lokalnog kluba Polet.

Direktorka škole Snežana Popović rekla je da je škola domaćin mnogim manifestacijama i da svake godine organizuje veliki broj međuškolskih druženja, školskih i opštinskih takmičenja, seminara za nastavnike, kao i da redovno vodi svoj letopis i štampa "đačke novine".

"Škola je dosta radila na poboljšanju kvaliteta rada učenika i nastavnika, a metarijalno-tehnički uslovi su dobri, ako se uzme u obzir nedostatak sale za fizičko vaspitanje", rekla je Popović.

Ona je dodala i da su ekološki uslovi loši, jer se u neposrednoj blizini matične škole u Drenu i donjem delu Grabovca nalazi pepelište termoelektrane "Nikola Tesla". Ministarstvo omladine i sporta poklonilo je učenicima desetak lopti za košarku, fudbal i odbojku.

Vučić i Bjornstad obišli obnovljeni SKC u Obrenovcu

Premijer Vučić i ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad obišli su danas obnovljeni Sportsko-kulturni centar Obrenovac, koji je pretrpeo velika oštećenja u poplavama maja 2014. godine.Vučić je zahvalio ambasadoru Norveške, navodeći da je ta zemlja samo za Obrenovac dala 2,3 miliona evra.Rekonstukcija je počela novembra prošle godine i obuhvatila je radove u maloj i velikoj pozorišnoj sali, sportskoj hali, galeriji i biblioteci.

Projekat obnove sprovela je Kancelarija UN za projektne usluge (UNOPS), a Kraljevina Norveška za obnovu unutrašnjih prostorija izdvojila je 1,5 miliona evra.Premijer i Bjornstad obišli su i izložbu fotografija na kojima je prikazan centar pre i posle poplava, kao i tok rekonstrukcije.U sklopu JP SKC "Obrenovac" deluju kulturni centar sa pozorišnom salom, dva bioskopa, galerijom i bibliotekom, i sportski centar sa velikom sportskom halom i otvorenim i zatvorenim plivalištem olimpijskih dimenzija.

Vučića su u Sportsko-kulturnom centru, u kojem traje sajam sporta, dočekala deca, sportisti, odbojkaši, rukometaši, stonoteniseri, američki fudbaleri, karatisti, ali i balerine.Javno preduzeće sportsko- kulturni centar ''Obrenovac'' počelo je sa radom 1982. godine pod imenom ''Dom kulture i sportova''.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track