2 TENDERA U OKTOBRU: Rekonstrukcija Brankovog mosta i izgradnja tramvajske pruge preko mosta na Adi
Foto: Damir Dervišagić

Najava iz Gradske uprave

2 TENDERA U OKTOBRU: Rekonstrukcija Brankovog mosta i izgradnja tramvajske pruge preko mosta na Adi

Beograd -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da će 1. oktobra biti raspisan tender za rekonstrukciju Brankovog mosta, kako bi pešačka i biciklistička staza konačno bile u funkciji, saopštila je Gradska uprava.

Tender za izbor izvođača radova za izgradnju tramvajske pruge preko mosta na Adi Ciganliji biće raspisan 15. oktobra, rekao je Mali u razgovoru sa direktorom Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislavom Popovićem.

Gradonačelnik je istakao da je sadašnja gradska vlast zatekla četiri projekta koji se sprovode, a da ih trenutno ima 61 u vrednosti 4,45 milijardi dinara, za šta su zaključeni ugovori.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Kako je saopšteno, ukupna vrednost projekata po planu Direkcije za ovu godinu je skoro 13 milijardi dinara. "Veoma je važno da ne kasnimo ni sa čim što smo obećali gradjanima Beograda. Projekat pripreme za izgradnju nove autobuske stanice u Bloku 42 ide previđenim tokom, projekat izgradnje tramvajskih šina preko Mosta na Adi takođe, kao i projekat izgradnje tunela koji će povezivati Dunavsku i Savsku padinu.

To su projekti koji će potpuno promeniti lice prestonice i koji najzad počinju da se realizuju", istakao je gradonačelnik.Najavio je i da će tender za projektovanje i izvodjenje radova u Nušićevoj ulici biti raspisan 30. septembra, nakon čega će ta ulica biti popločena kamenom i na taj način povezana sa Čumićevim sokačetom, a da će tenderi za projektovanje za Trg republike i za Bezistan biti raspisani do kraja septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja