EVROPSKA NEDELJA MOBILNOSTI: Grad nastavlja izgradnju biciklističkih staza
Foto: Beoinfo

Beograd podiže standard življenja

EVROPSKA NEDELJA MOBILNOSTI: Grad nastavlja izgradnju biciklističkih staza

Beograd -

BEOGRAD - U okviru evropske nedelje mobilnosti gradski menadžer Goran Vesić obišao je radove na izradi biciklističke staze Mostar- Pink i poručio da će grad nastaviti da povećava broj biciklističkih staza, jer je to "neka vrsta evropskog standarda" i to Beogradu nedostaje.

On je rekao da je na zahtev opštine Savski venac počela izrada biciklističke staze, da je urađeno prvih 600 metara od Bulevara vojvode Putnika, a da će za manje od mesec dana biti završeno preostalih 300 metara deonice.

"Kada ta deonica bude završena imaćemo urađeno 4,5 kilometara biciklističke staze od sportskog centra Banjica, sve do Topčiderske zvezde", rekao je Vesić novinarima.

On je dodao da se biciklistička staza radi delom na kolovozu, delom na pešačkoj stazi, ali da ima dovoljno prostora za sve i za bicilkiste i za vozače.

Gradski menadžer kaže da će tokom rekonstrukcije Ruzveltove ulice, koja je predviđena za narednu godinu, biti urađena i biciklistička staza, te će se tako biciklom moći od Bogoslovije, preko Bulevara oslobođenja, da se ide prema Avali, te da je to još jedan pravac koji otvaraju.

Zahvalio je predsednici opštine Savski venac Ireni Vujović na inicijativi za uređenje biciklističke staze i podsetio da ta gradska opština nema probleme kao neke druge, ali da ima potrebu da na "ovaj način podiže kvalitet života građana".Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović zahvalila se gradu i gradskom menadžeru na podršci za uređenje biciklističke staze i podsetila da je u poslednjih nekoliko meseci mnogo velikih infrastrukturnih projekata realizovano - obnovljena Ulica vojvode Milenka, Ljutice Bogdana, Vojvode Mišića i Topčiderska zvezda.

"Nastavljamo realizaciju još mnogih projekta. Ovo govori o dobroj saradnji između grada i opštine. Moj cilj je da osluškujemo potrebe građana i da svakodnevno gledamo da rešavamo probleme koji su bili zanemarivani u prethodnom periodu i o kojima niko nije brinuo", rekla je Vujović.

Osim gradskog menadžera i predsednice opštine radove su obišli i sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, direktor Direkcije za puteve Slaviša Živković, direktor JKP "Beograd put" Ivan Tejić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track