Najnovije vesti

PROSLAVA BLOKIRA CENTAR BEOGRADA: Ove ulice će biti zatvorene za saobraćaj
Foto: Stefan Jokić

PROSLAVA BLOKIRA CENTAR BEOGRADA: Ove ulice će biti zatvorene za saobraćaj

Beograd

BEOGRAD - Ulice Kralja Milana, Terazije i Kolarčeva ulica u glavnom gradu biće danas zatvorene za saobraćaj od 9 do 16 časova zbog obeležavanja Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, saopštio je Sekretarijat za saobraćaj Beograda.

Takođe, biće izmenjene trase pojedinog gradskog prevoza, pa će tako trolejbusi na linijama 19, 21, 22 i 29 saobraćati skraćeno od trga Slavija do terminusa koje imaju kao linije 19L, 21L, 22L i 29L.

Autobusi sa linija 24, 26, 37 i 44 će ići trasom Trg Republike - Makedonska - Dečanska - Bulevar Kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama, ali će linije 37 i 44 u smeru ka periferiji stajati na stanici na trgu Republike gde inače stoje 24 i 26.

Autobusi na liniji 31 će u oba smera saobraćati trasom Studentski trg - Trg Republike - Makedonska - Dečanska - Bulevar kralja Aleksandra - Kneza Miloša - Nemanjina - Slavija i dalje redovnim trasama.

Grad Beograd danas obeležava 20. oktobar, Dan oslobođenja od nemačke okupacije u Drugom svetskom ratu pre 72 godine.

Pre podne će predsednik Srbije Tomislav Nikolić i delegacije grada Beograda položiti vence na Spomenik oslobodiocima Beograda na Novom groblju i na Spomenik Crvenoarmejcu.

Defile učesnika borbe za oslobođenje, u kojem će učestvovati i pripadnici Vojske Srbije, policije i SUBNOR-a počeće u podne.

Povodom Dana oslobođenja biće rekonstruisana Bitka za Beograd, a na platou ispred Skupštine grada u 16.00 će biti otvorena izložba oružja koje su koristili pripadnici Narodno-oslobodilačke vojske Jugoslavije i sovjetske Crvene armije, kao i fotografije iz oktobra 1944. godine.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...