MALI SE PROVOZAO NOVIM AUTOBUSIMA: Imaju klimu, kamere i internet, a od sutra jezdiće Zemunom
Foto: Beoinfo

10 novih vozila za GSP, gradonačelnik nezadovoljan naplatom karata

MALI SE PROVOZAO NOVIM AUTOBUSIMA: Imaju klimu, kamere i internet, a od sutra jezdiće Zemunom

Beograd -

BEOGRAD - Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) Beograd danas je dobilo deset novih Ikarbusovih niskopodnih autobusa koji će od sutra početi da prevoze trasama u Zemunu.

Prema rečima gradonačelnika Beograda Siniše Malog novi autobusi imaju video kamere, klimu, internet i mesta predviđena za osobe sa invaliditetom. On je podsetio da tokom ove i prošle godine GSP dobio 55 novih autobusa, medju kojima je i pet elektro-vozila koja štede prirodu, ali i gradski budžet.

"Malo po malo potpuno menjamo vozni park i ispunjavamo obećanje", naveo je Mali i dodao da se tokom sledeće godine očekuje nabavka još 40 novih autobusa.Gradonačelnik je najavio da bi GSP u januaru ili februaru trebalo da dobije i 10 novih novih autobusa iz ovogodišnje nabavke.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je najavio i da će dva miliona evra biti investirano u GSP pogon "Kosmaj" koji, kako je naveo, decenijama nije obnovljan."Radovi kreću sledeće nedelje - kompletna infrastruktura", kazao je gradonačelnik, koji je danas prisustvovao probnoj vožnji 10 novih crvenih Ikarbusovih autobusa ispred Skupštine grada.

Mali, ipak, nije zadovoljan naplatom karata i apeluje na gradjane da revnosnije plaćaju gradski prevoz. Direktor GSP Željko Milković najavio je da će 5. decembra biti raspisan i tender za 12 novih školskih autobusa.On je istakao da je GSP tokom ove godine potrošnju goriva smanjio za dva odsto, a u toku sledeće godine očekuju se uštede izmedju tri i četiri odsto - a to će se, prema njegovim rečima, meriti stotinama miliona dinara.

Mali je ponosan što se građani voze u autobusima proizvedenim u domaćoj fabrici."Politika grada je da kupujemo domaće. Nama je važno da podržimo tu fabriku, ovo su sjajni autobusi. Ne želim, uz dužno poštovanje, da kupujemo autobuse iz Poljske", rekao je Mali.

Direktor GSP Željko Milković rekao je da će tri autobusa biti predviđena za školski prevoz, a ostali će biti na linijama u Zemunu.On je napomenuo da je 5. decembra otvaranje tendera za školske autobuse i da se 12 školskih autobusa očekuje sredinom sledeće godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track