Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić donirao računare Gradskom centru za socijalni rad
Foto: Fonet

60. godina od osnivanja ustanove

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić donirao računare Gradskom centru za socijalni rad

Beograd -

BEOGRAD - Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić danas je sa saradnicima, a u ime Opštine, donirao računarsku opremu Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu, odeljenju Palilula, povodom obeležavanja šezdeset godina od osnivanja te ustanove.

Jovičić je tim povodom čestitao na šezdesetogodišnjici postojanja i podsetio da je odeljenje Palilula u Gradskom centru za socijalni rad najstarije i najveće odeljenje ne samo na teritoriji Beograda već i šire.

„Danas smo, u ime Opštine, donirali više od deset kompjutera i deset štampača, kako bismo omogućili zaposlenima da brže obavljaju svoj posao“, izjavio je Jovičić i dodao da rezultati rada ove ustanove ne treba da se mere velikim brojem korisnika koji na tom mestu traže pomoć, već da se u budućnosti treba boriti i kroz zakone u Narodnojskupštini, kao i kroz sve institucije u zemlji da taj broj bude što manji.

„Želimo da pružimo maksimalnu podršku novim zakonima koji će se usvojiti u Narodnoj skupštini, gde ćemo se boriti svi zajedno kao društvo protiv porodičnog nasilja kako bismo time omogućili da ovi ljudi imaju manje posla, jer mislim da je to najveći rezultat naše zemlje i svih naših institucija“, poručio je Jovičić.

Direktor Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu Vladimir Ilić zahvalio se na donaciji opštini Palilula koja će svakako doprineti boljem i efikasnijem radu.

„Ujedno se trudimo da se pored tih materijalnih stvari, edukujemo, usavršavmo u skladu sa novim zakonima, propisima, lincenciranju kako bismo izašli u susret građanima i našim korisnicima“, istakao je Ilić.

Direktor GCSR u Beogradu podsetio je da je sistem socijalne zaštite u Beogradu započet i osnovan upravo na ovom mestu 1956. godine, kada je Narodni odbor opštine Palilula osnovao Centar za socijalni rad Palilula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track