Prikupljena tona materijala za reciklažu

Akcija na Trgu Nikole Pašića

Prikupljena tona materijala za reciklažu

Beograd -
U okviru akcije "Kakve spomenike ostavlja naša civilizacija iza sebe?" građani su mogli da donesu i predaju plastične flaše, limenke i papir na reciklažu

BEOGRAD - Na Trgu Nikole Pašića povodom Svetskog dana zaštite životne sredine organizovana ekološka akcija tokom koje je prikupljeno oko jedne tone reciklažnog materijala.

U okviru akcije "Kakve spomenike ostavlja naša civilizacija iza sebe?" građani su mogli da donesu i predaju plastične flaše, limenke i papir na reciklažu.Građani koji su doneli 30 plastičnih flaša, limenki ili tri kilograma starog papira dobili su poklone u znaku ekološke kampanje "Pazi đubre!".

Današnja akcija odlaganja tog materijala je istovremeno početak kampanje "Pazi đubre" koju je pokrenula "Zelena incijativa" kako bi podigla svest o važnosti primarne selekcije i reciklaže i povećala učešće građana i reciklažnog biznisa u prikupljanju reciklažnih sirovina.

Predstavnik Balkanskog fonda za lokalne inicijative Dragica Lazić rekla je da je cilj današnje akcije da se obeleži Svetski dan zaštite životne sredine, ali i da se skrene pažnja na važnost recikliranja. Takođe, cilj je bio i da se u akciju prikupljanja reciklažnih sirovina uključe preduzeća, građani i institucije, navela je ona.

Lazić je rekla da je do sada u 12 gradova Srbije prikupljeno 40 tona reciklažnih sirovina i da je zadovoljna odzivom građana. Zainteresovanim građanima koji su učestvovali u akciji prikazana je ekološka predstava u kojoj su učestvovala deca iz vrtića "Kraljica Marija" u saradnji sa Udruženjem građana "Cirkusfera".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track