Konstitutivna sednica Skupštine grada 12. juna
Foto: Kurir

Skupština grada

Konstitutivna sednica Skupštine grada 12. juna

Beograd -
Prvu sednicu novog saziva Skupštine grada zakazao je predsednik starog saziva Aleksandar Antić i to za 12. jun, sa početkom u 10 sati

BEOGRAD - Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda zakazana je za 12. jun, najavljeno je iz gradskog parlamenta.

Prvu sednicu novog saziva Skupštine grada zakazao je predsednik starog saziva Aleksandar Antić i to za 12. jun, sa početkom u 10 sati.

Konstitutivnom sednicom Skupštine grada Beograda, do izbora predsednika Skupštine, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Poslovnikom Skupštine grada Beograda, predsedavaće najstariji odbornik, piše u saopštenju.

Danom proglašenja mandata novim poslanicima prestaju da važe mandati starim, a parlament će se smatrati konstituisanim izborom predsednika Skupštine i sekretara.

Budući gradonačelnik glavnog grada biće izabran iz reda odbornika, na predlog predsednika Skupštine grada Beograda, a mandat mu je četiri godine.

Skupština grada Beograda je najviši organ grada koji obavlja osnovne funkcije grada, a čini je 110 odbornika, kojima je mandat četiri godine i koji se biraju na neposrednim izborima.

Novi saziv gradskog parlamenta činiće 50 odbornika liste "Izbor za bolji Beograd", 37 "Pokrenimo Srbiju", 13 odbornika koalicije SPS-PUPS-JS i 10 odbornika DS S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track