GRADSKI MENADŽER POZVAO: Beograđani i gosti dočekajte Novu godinu ispred Narodne skupštine
Foto: Dragana Udovičić

GRADSKI MENADŽER POZVAO: Beograđani i gosti dočekajte Novu godinu ispred Narodne skupštine

Beograd -

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić pozvao je Beograđane i goste srpske prestonice da večeras dočekaju Novu godinu uz Plavi orkestar i Bajagu i instruktore ispred Doma Narodne skupštine.

On je podsetio da je Grad Beograd, 29. decembra organizovao koncerte na Sava - promenadi Kikija Lesandrića i Tropiko benda, dok je sinoć nastupilo Bijelo dugme i Aca Lukas.

"Mi smo grad koji živi od turizma. Beograd je 2015 godine imao blizu 800.000 turista i preko milion noćenja, dok je u septembru ove godine zabaleženo 12 odsto više noćenja, kao i 11 odsto veća poseta stranih turista.

Najveći broj noćenja su ostvarili turisti iz Turske, pa Grčke, Hrvatske, Nemačke i Rusije", precizirao je Vesić.On je podsetio da su se pre dve godine turisti u Beogradu zadržavali 1.9 dana, dok je danas taj prosek 2.9 , a konačni cilj je da on bude četiri dana, što je optimalan broj dana za Beograd, saopštio je Beoinfo.

Prema njegovim rečima, Beograd jeste grad zabave, ali i sa bogatim drugim sadržajem koji se nudi - od Kalemegdana, Skadarlije, pa do ušća dve velike reke.

"Po strukturi turista koji u poslednje vreme sve više posećuju srpsku prestonicu vidimo da ti turisti ne dolaze samo zbog zabave, a da bi se turizam razvio u tom pravcu potrebno je imati dobar avio prevoz, a „Er Srbija” ima direktne letove sa svim zemljama odakle imamo povećanje stranih turista", ukazao je gradski menadžer.

On je istakao da će jedan od prioriteta ove gradske vlasti u privlačenju turista biti i povećanje kulturnog sadržaja."Pored započete rekonstrukcije muzeja, naredne godine planiramo izgradnju Gradske galerije. Gostima će biti na raspolaganju arheološko nalazište u Vinči - naveo je Vesić i dodao da je za privlačenje turista potrebno imati i velika sportska dešavanja, koncerte i kongresne manifestacije", rekao je Vesić.

Takođe je istakao da se u privlačenju turista i boljeg kvaliteta života građana, centar grada polako pretvara u pešačku zonu, a saobraćaj izmešta jer mu tu nije mesto.

On je najavio i velike infrastrukturne projekte, poput izgradnje tunela koji treba da poveže savsku i dunavsku obalu, a koji će ići trasom ispod Bulevara despota Stefana.

Takođe je, prema njegovim rečima, planirana u narednim godinama i izgradnja tunela ispod Topčiderskog brda, koji će povezati Most na Adi i Autokomandu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track