Publika bira eksponate za izložbu "Biti Rimljanin"

Narodni muzej

Publika bira eksponate za izložbu "Biti Rimljanin"

Beograd -
Glasa se za sledeće skulpture : "Glava muškarca, možda Dioklecijan", 3. vek, "Akrobata" nađena kod Smedereva, 2. vek, "Crnac" iz Makedonije 1. vek , "Gladijator na čamcu" nađen nu Viminacijumu 3. vek i "Gladijator" 2-3. vek sa lokaliteta Dubljan

BEOGRAD - Beogradski Narodni muzej došao je na ideju da za sledeću izložbu projekta "Blago nama", u Skupštini grada Beograda, koja treba da pokaže blago iz rimskog perioda, ponudi publici da putem interneta odabere eksponate koje želi da vidi.

Kako bi se svim posetiocima pružila prilika da učestvuju u kreiranju buduće postavke, osmišljeno je glasanje, zahvaljujući kome će jedan od predloženih eksponata pronaći mesto na izložbi "Biti Rimljanin".

U pozivu za glasanje Narodni muzej objašnjava da će publika birajući jedno kulturno dobro iz zbirki Narodnog muzeja biti u prilici da odluči "iz koje vizure će pripovest o antičkom periodu biti ispričana".

"Razvijajući živ dijalog sa kulturnim nasleđem nadamo se da će naši budući posetioci iskoristiti priliku da odaberu autentičnog svedoka minulih vremena sa kojim bi želeli da se susretnu i o kome bi želeli više da saznaju", piše u saopštenju Muzeja.

Može da se glasa za sledeće skulpture : "Glava muškarca, možda Dioklecijan", 3. vek, "Akrobata" nađena kod Smedereva, 2. vek, "Crnac" iz Makedonije 1. vek , "Gladijator na čamcu" nađen nu Viminacijumu 3. vek i "Gladijator" 2-3. vek sa lokaliteta Dubljan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track