VELIKI PROJEKAT: Izgradnja nove autobuske stanice možda počinje u avgustu
Foto: Aleksandar Jovanović

Branislav Popović, direktor Direkcije za građevinsko zemljište

VELIKI PROJEKAT: Izgradnja nove autobuske stanice možda počinje u avgustu

Beograd -

BEOGRAD - Izgradnja nove autobuske stanice u glavnom gradu mogla bi da počne u avgustu ove godine, izjavio je direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović.

Govoreći o predstojećem velikom projektu izmeštanja Autobuske stanice na Novi Beograd, Popović je, gostujući na TV Pink, podsetio da će se projekat realizovati u dve faze u saradnji sa rukovodstvom grada.

"Prva faza podrazumeva deo ispod trase Unutrašnjeg magistralnog poluprstena u Beogradu, veličine oko hiljadu i po kvadrata za koji postoji projekat i u fazi je ugovaranja, a podrazumeva povezivanje pozicije buduće autobuske stanice sa postojećom železničkom stanicom", rekao je Popović i istakao: "Očekujem da građevinska dozvola bude u junu kako bi gradnja mogla da počne već u avgustu".

Kad je reč o objektu velike autobuske stanice, projekti su u završnoj fazi i radi se tehnička kontrola, kaže on i objašnjava da se nakon toga očekuje i dobijanje građevinske dozvole.

Gradnja staničnog platoa počeće ove godine, a kako ističe, vrednost tog posla je oko 350 miliona dinara. On dodaje da su u toku i završni pregovori oko načina finansiranja za zgradu autobuske stanice, a imovinski odnosi su, kaže, rešeni.

"Stanični plato bi mogao da bude završen do kraja naredne godine, čime će se pristupiti i izmeštanju barem dela sadašnje autobuske stanice iz centra grada", rekao je Popović.

(Tanjug/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track