Najnovije vesti

RADNIM DANIMA DO PONOĆI, A VIKENDOM DO JEDAN: Usvojena izmena rada kafana i muzike u centru Beograda
Foto: Kurir/Sanja Ćurčić

Sednica Skupštine grada

RADNIM DANIMA DO PONOĆI, A VIKENDOM DO JEDAN: Usvojena izmena rada kafana i muzike u centru Beograda

Beograd

BEOGRAD - Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas izmenu Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, po kojoj ugostitelji u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici mogu da počnu da rade najranije od 6.00 sati i mogu raditi do 24.00 sata radnim danima, a vikendom do 01.00 sati.

"Ugostiteljskim objektima za pružanje usluga hrane i pića, koji se nalaze u ulicama Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj, a nalaze se do 150 metara vazdušnom linijom od najbliže stambene, stambeno-poslovne zgrade, utvrđuje se maksimalno radno vreme i to tako što mogu početi sa radom najranije od 6.00 i mogu raditi najduže do 24.00, a petkom i subotom od 6.00 do 1.00 posle ponoći", navodi se izmeni Odluke.

Ugostiteljski objekti mogu emitovati muziku ili priredjivati muzički program najduže do 23.00 radnim danima, a vikendom do 24.00.

Ugostiteljski objekti u Skadarskoj ulici, s parne strane, od broja 20 do 48, i s neparne strane, od 7 do 43, osim objekata u Skadarskoj 40 i 40a, mogu emitovati samo akustičnu muziku.

OVE BG ULICE OD DANAS SE DRUGAČIJE ZOVU: Ulice dobili Vuk Bojović, Milan Kašanin, Olivera Marković..

U obrazloženju izmena Odluke navodi se da su nadležni inspektori utvrdili da su se odredjeni subjekti, da bi izbegli Odluku o izmeni i dopuni odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Beograda, kojom im je ograničeno radno vreme i emitovanje muzike, preregistrovali svoje sedište u APR-u sa Cetinjske 15, Skadarske 40 i 40a na sedište u Skadarskoj 40b, 40v, 40g, pravdajući se da na adresi Skadarska 40 postoji objekat sa lamelama A,B,C,D.

Inicijativa za izmene Odluke o radnom vremenu proistekla je iz učestalih prijava gradjana koji su se žalili na veliku noćnu buku.

PLJUŠTALE OPOMENE NA SKUPŠTINI GRADA Balši Božoviću oduzeta reč, danas o toplovodu, imenima ulica...

Pored te odluke, odobrnici su usvojili i niz drugih kojima se kazne za kršenje komunalnih propisa uskladjuju sa Zakonom o prekršajima i koje propisujuju fiksne kazne za veći broj prekršaja, a uvodi se mogućnost izdavanja prekršajnih prijava.

Usvojen je i predlog odluke o osnivanju gradskog centra za socijalno preduzetništvo u Beogradu i ; predlog pravila Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovskog festivala.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...