(KURIR TV) VUČIĆ: Siniša Mali neće više biti gradonačelnik Beograda
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Postavljanje šipova na trećoj stambenoj zgradi

(KURIR TV) VUČIĆ: Siniša Mali neće više biti gradonačelnik Beograda

Beograd -

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas završne grube radove na 21. spratu kule B projekta Beograd na vodi. Tom prilikom premijer se u obraćanju novinarima osvrnuo i na pretnje Ramuša Haradinaja, otkrio da Siniša Mali više neće biti gradonačelnik Beograda i prokomentarisao izjavu Zorana Zaeva po pitanju vođenja vlasti.

Premijer je prisustvovao i postavljanju šipova na trećoj stambenoj zgradi BG Wista.

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Njegovo obraćanje novinarima pratili ste direktno na Kurir.rs.

Na početki obraćanja premijer Vučić se osvrnuo na radove u vezi sa Beogradom na vodi.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

"Ovo je jedinstven pogled u celoj jugoistočnoj Evropi i teško je naći bolji i lepši...Od snova koje smo počeli da sanjamo još od Miloša Obrenovića. Ovde počinju da se grade dve nove zgrade koje će biti bliznakinje. U maju ide tenderska procedura za toranj koji će biti novi simbol...Počinjemo uskoro i izgradnju parka od 1,2 hektara a promenade završavamo za neki dan. Ovo će biti jedno od najlepših mesta. Svi građani Srbije time mogu da se ponose. Ja sam ponosan zbog radnika sa kojima ovde razgovaram...Moraćemo da pojačamo još i Niš, Novi Sad, uložićemo još novca u te gradove. Radimo na potpunoj rekonstrukciji Palate Pravde posle mnogo godina. Lasta se seli odavde...Ostaje da se vidi šta ćemo da radimo sa zgradom Železničke stanice...", rekao je premijer.

Mali odlazi sa mesta gradonačelnika
Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Vučić se osvrnuo i na renoviranje zgrade BIGZ. Potom se zahvalio i kompanija koje prema njegovim rečima "vredno rade". Premijer je dodao da su šipovi postavljeni na ovom gradilištu najdublji.

"Bez vašeg znanja sam za 1. maj obilazio ove radove ovde i video sam radnike koji rade, iako je praznik", primetio je Vučić i još jednom dodao kako je ponosan na sve što je do sada urađeno.

O "pretnjama" Ramuša Haradinaja

Na pitanje da li će biti zvanične reakcije na "pretnje" Haradnija, i izjave lidera Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zorana Zaeva za Kurir TV, da vodi "nacionalističku politiku" Vučić kaže:

"Reč je o jednoj širokoj akciji. Ne napadaju oni mene zato što sam ja problem, već zato što vide veću moć srpske države. Te pretnje gospodina Haradinaja..Ne znam ni šta bih rekao na to...Video sam dobro šta se dogodilo sa ljudima koji su svedočili. Da me naterate da ućutim ...Vidim u čemu je problem. Podsetiću vas na moje reči od pre tri godine, Tada sam rekao mojim političkim protivnicima da ih dobro poznajem, da me ovako neće pobediti nikada", rekao je Vučić i dodao:

Foto: Kurir TV printskrin
Foto: Kurir TV printskrin

"Nisam vodio nacionalističku politiku, već politiku mira i stabilnosti. To je bila i jeste moja politika. Pružio sam ruku svima koji su želeli da sarađuju sa Srbijom. U udžbenike će ući kako smo u dve godine uspeli da promenimo javni dug, podignemo plate i penzije. Turista ima više nego ikada, kao i hotela. Rezultate ne možete da izbrišete. A, to što će Haradinaj da mi preti...Oni su opasni ljudi, ja to razumem. Ali, ne brinu mene oni, niti moj život...Brine me to što vidim da svi ćute u Evropi i svetu. Što mogu da lažu i danas u Briselu da imamo neku vojnu bazu u Nišu...Toliko smo pretnji imali...Danas Tači kaže "nisam govorio o Velikoj Albaniji"...Pa je l smo svi mi gluvi i ludi?! I svi ćute, niko ih ništa ne pita...Izgleda da sam suviše ozbiljno shvatio Ustav Srbije. Da li je moja krivica u tome što neću da povlačim poternice za ubicama i silovateljima?! I sad vidim zašto ja nisam normalan ustvari...Ja odgovaram našem narodu. Ko bi bio miran na sve uvrede koje dolaze iz Albanije...

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

A, na viđenje Zorana Zaeva o politici koju vodi, premijer je kratko rekao:

"O svemu što je izgovorio Zaev je rekao više o sebi nego o meni", rekao je Vučić.

"Obavestili su me da nove vlasti u Preševu traže da mi se oduzme zahvalnica", dodao je premijer.

Vučić: Siniša Mali neće biti gradonačelnik

"Siniša Mali više neće biti gradonačelnik Beograda", izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Premijer je novinarima u Beogradu rekao da Mali uskoro više neće biti gradonačelnik, jer je zbog kampanje koja se vodi protiv njega nemoguće raditi u takvim uslovima.

Vučić je dodao da za takvu odluku postoji većina u Skupštini grada Beograda.

Premijer je rekao da će Mali ostavku podneti verovatno tokom leta, odnosno da neće čekati raspisivanje narednih lokalnih izbora u Beogradu.

O slobodi medija u Srbiji

"Siguran sam da ima određenih problema i uvek sam spreman o tome da razgovaram. Za razliku od drugih koji tvrde da su slobode ugrožene ja sam uvek tu da vam odgovorim s poštovanjem. Nisam nikada bio nepristojan. Mislim da je važno da imamo demokratski dijalog, da svako ima pravo da objavi šta hoće čak i bez ikakve odgovornosti. Nikada nikoga nisam tužio...Mislim da Srbija, generalno, jeste dmeokratsko društvo a da li ima prostora za napredak? Mislim da ima...", prokomentarisao je premijer Svetski dan slobode medija.

Sledeće godine 10 godina SNS

Premijer je potom govorio o povećanju prosečnih zarada u Srbiji.

"Lider DS Dragan Šutanovac je rekao da kad prosečna plata bude 500 evra svi ćemo da glasamo za SNS. Mislim da će to biti negde u oktobru 2018. godine kada se navršava 10 godina od osnivanja SNS. I tada će doći vreme da razmišljam o naslednicima", poručio je premijer.

Vučić o nasledniku

Premijer je rekao i da je skratio listu kandidata za premijera koji će da ga nasledi.

"Skratio sam listu. Kad budem imao ime, reći ću vam", kratko je prokomentarisao Vučić.

(EPK)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14H UŽIVO: Vučić odgovorio Zaevu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track