Najnovije vesti

(RASPORED ISKLJUČENJA) BEZ VODE ZA VIKEND POLA BEOGRADA Makiš se sprema za leto, slede obimni radovi
Foto: Fonet

Raspored isključenja

(RASPORED ISKLJUČENJA) BEZ VODE ZA VIKEND POLA BEOGRADA Makiš se sprema za leto, slede obimni radovi

Beograd

BEOGRAD - Ekipe "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" izvodiće narednog vikenda, 27. i 28. maja, obimne radove na postrojenju za proizvodnju vode "Makiš" u sklopu priprema za letnju sezonu, a zbog radova, ta dva dana pojedini potrošači ostaće bez vode.

Kako je saopštilo to preduzeće, od subote, 27. maja u šest sati do nedelje, 28. maja u 18 sati, bez vode će ostati ostati potrošači u Rušnju, Sremčici, Velikoj Moštanici, Nenadovcu, Dražanovcu, na Glumčevom brdu, u Staroj Lipovici.

Takođe, bez vode će biti i potrošači u naseljima Plandište, Selo Guncati, Srednji kraj, Stražarija, Karaula, Gaj, Ravni gaj, Meljak, Baćevac, Šiljakovac, Vranić, Taraiš, Boždarevac, Veliki Borak, Leskovac, Stepojevac, Resnik i Barajevo.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bez vode će tog dana biti i žitelji Borče, Ovče, Krnjače i Koteža, kao i podavalskih naselja - Ripanj, Stepašinovac, Zuce, Tranšped, Orlovica, Lipar, Čaršija, Feroplast, Vrčin, Toranj Avala, Pinosava i Beli Potok.

U subotu, u tom periodu, bez vode će biti potrošači na levoj obali Save, u Boljevcima, Progaru, Jakovu, Bečmenu i Petrovčiću.

U subotu od 12 sati do nedelje u podne bez vode će ostati potrošači u višim delovima Banovog brda, u Žarkovu i Železniku, Ceraku, u naselju Cerak vinogradi, na Vidikovcu, Labudovom i Petlovom brdu.Istog dana od šest sati do 12 sati umanjen pritisak osetiće potrošači u svim ostalim gradskim naseljima, osim potrošača na Novom Beogradu, u Zemunu i Surčinu.

Od subote, 27. maja, od 12 sati do nedelje, 28. maja u 12 sati umanjen pritisak i povremene prekide u vodosnabdevanju osetiće sva ostala gradska naselja osim potrošača u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu.Takođe, od subote u podne do nedelje u osam ujutru umanjen pritisak osetiće potrošači na višim spratovima u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Za prioritetne potrošače, škole i bolnice, biće obezbeđene cisterne, građanima se preporučuje da obezbede potrebne količine vode, a iz preduzeća mole potrošače da tokom izvođenja radova vodu koriste što racionalnije, samo za najosnovnije potrebe.

Kako se dodaje u saopštenju, radovi su neophodni radi povećanja pouzdanosti i efikasnosti rada postrojenja "Makiš", kao i zbog toga što godinama nije rađeno na održavanju sistema i kako tokom leta kvalitet vode ne bi bio doveden u pitanje.

U odluci da radove izvode tokom jednog vikenda, a ne u fazama, rukovodili su se, navode, time da za vikend nema nastave u školama, ali i kako bi potrošači bili manje oštećeni.

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" se izvinjava potrošačima koji će zbog ovih radova ostati bez vode i apeluje na strpljenje, jer će biti obezbeđena kontinuirana snabdevenost sa boljim pritiskom, što će smanjiti i mogućnost kvarova.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...