Najnovije vesti

NA SPISKU 7 ZDRAVSTVENIH USTANOVA: Za obnovu bolnica u Beogradu obezbeđeno 100 miliona evra!
Foto: Zorana Jevtić

Radovi počinju u avgustu

NA SPISKU 7 ZDRAVSTVENIH USTANOVA: Za obnovu bolnica u Beogradu obezbeđeno 100 miliona evra!

Beograd

BEOGRAD - Tokom avgusta i početkom septembra počeće obnova sedam zdravstvenih ustanova u Beogradu, a za građevinske radove je obezbeđeno oko 100 miliona evra.

Radovi počinju na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, KBC Dragiša Mišović, Urgentnom centru, GAK Višegradska, KBC Zemun i Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje, a novac je obezbeđen iz kredita Razvojne banke saveta Evrope od 70 miliona evra, a ostatak od Evropske investuicione banke.

U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj biće utrošeno 7,8 miliona evra, početak radova očekuje se početkom septembra, a rok za završetak radova je 2018. godina.

Rekonstrukcijom je predviđena sanacija fasade i terase, hirurške sale, sanacija i adaptacija pedijatrijske ambulante, hematološke dnevne bolnice, sanacija amfiteatra, kuhinje, operacionog bloka na drugom spratu, odeljenja intenzivne nege uz OB, odeljenja neuriohirurgije, endokrinologije, gastroenterologije i nefrologije.

Predviđena je adaptacija instalacije i protivpožarna zaštita.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Planirana investicija u obnovu KBC Dragiša Mišović je 12 miliona evra, radovi će početi tokom septembra, a predviđeno je da budu završeno do naredne godine.

Predviđena je adaptacija zgrade hirurgije u KBC Dragiša Mišović, nova kotlarnica na gas, sanacija toplovodnih instalacija, vodovodna i kanalizaciona mreža, adaptacija Bolnice za dečje bolesti, nadogradnja objekta Dnevne bolnice za psihijatriju.

U Urgentni centar KCS biće uloženo 15 miliona evra, majstori se u bolnici očekuju početkom septembra, a rok za završetak radova je 2018. godina.

U Urgentnom centru koji je građen u prvoj polovini 20. veka u proteklom periodu nije rađena sveobuhvatna sanacija, već samo lokalne intervencije kako bi se poboljšali uslovi funkcionisanja klinike.

Sada je predviđeno da se uradi sanacija krova, adaptacija tavanskog prostora u lekarske sobe, dogradnja prijemno - trijažne službe, obnova fasade, zamena prozora, zamena svih instalacija.

U Kliniku za neurohirurgiju KCS biće uloženo 6,6 miliona evra, predviđeno je da radovi počnu početkom septembra i da budu završeni tokom naredne godine.

Radiće se obnova operacionog bloka na trećem spratu, obnova prostorija u suterenu, amfiteatra, obnova prostora za smeštaj rentgena i angiosale u prizemlju, dogradnja prostora, obnova fasade i zamena svih instalacija.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

U GAK u Višegradskoj biće uloženo 11,7 miliona evra, početak radova se očekuje u avgustu, a rok za završetak je naredna godina.

Radiće se obnova krova, sanacija liftova, operacione sale, porodilište, odeljenje hirurgije, odeljenje visokorizične trudnoće, bolesničke sobe, ambulante, laboratorije, fasada, kotlarnica, parking.

Za KBC Zemun planirano je da se izdvoji dva miliona evra, a radovi na obnovi pedijatrije, neurologije i poliklinike počeće u prvoj polovini septembra.

Pojedinačno najviše novca dobio je Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje 24,7 miliona evra.

Radovi na izgradnji novog objekta Dedinje 2 počeće početkom novembra, ali će se raditi i obnova postojećeg objekta.

Obnovom sedam zdravstvenih ustanova u Beogradu bavi se Koordinaciono telo za podršku rekonstrukcijii izgradnji kliničkih centara u Srbiji na čijem čelu je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šta je Trampov specijalac poručio Rusima iz Beograda?

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...