MEĐUNARODNA STUDENTSKA NEDELJA: Beograd ugostio mlade iz 57 zemalja sveta!

Festival

MEĐUNARODNA STUDENTSKA NEDELJA: Beograd ugostio mlade iz 57 zemalja sveta!

Beograd -

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu okupila je više od 300 mladih sa svih kontinenata, koji učestvuju kako u edukativnom, tako i u kulturnom i zabavnom programu festivala.

Festival se ove godine, jedanaesti put, održava od 16. do 24. jula uz podršku Ministarstva kulture i informisanja. Učesnici će se na edukativnim radionicama baviti važnim temama, kao što su trgovina ljudima, diskriminacija na internetu, aktivizam mladih ili nejednakost među polovima. Pošto su prethodnih godina gosti iz inostranstva pokazali veliko interesovanje za srpsku kulturu, imaće priliku da nauče više o tradiciji naše zemlje u okviru radionice „Mi volimo Srbiju“.

Kulturni i zabavni program festivala biće veoma bogat. Tako se u utorak 18. jula na Dorćol placu održava manifestacija Sajam država, na kojem će dominirati šarenilo narodnih nošnji, hrane i pića iz svih zemalja učesnika festivala. Još jedan događaj koji u najboljem svetlu prenosi sliku zajedništva i neraskidivog prijateljstva jeste Defile zastava, koji će krenuti sa Trga Nikole Pašića u 16.30 sati u subotu 22. jula, a istog dana biće održano i humanitarno Umetničko veče.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OD A DO Š: Upoznajte Veliko ratno ostrvo i Genex kulu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track