Najnovije vesti

BEOGRAĐANI, PAŽNJA: Glavni grad blokiran zbog Prajda i ulične trke! Promenjene i trase GSP!
Foto: Zorana Jevtić

Izmene u saobraćaju u širem centru

BEOGRAĐANI, PAŽNJA: Glavni grad blokiran zbog Prajda i ulične trke! Promenjene i trase GSP!

Beograd

BEOGRAD - U širem centru Beograda danas će, zbog održavanja Parade ponosa i trke BGD 10K, za saobraćaj biti zatvoren deo ulica, neke od njih biće nedostupne i za pešake, a trase gradskog prevoza biće promenjene.

 

foto: Stefan Jokić

 

Na osnovu informacija organizatora, može se očekivati da već od 10 sati povodom Parade ponosa bude stvorena "bezbedna zona" u koju će ulaz kontrolisati značajne policijske snage. Ona će se prostirati na jednoj strani od Slavije pa sve do Zelenog venca, a na drugoj od ugla Nemanjine i Kneza Miloša do Bulevara kralja Aleksandra.

 

PARADA PONOSA DANAS U BEOGRADU: Snažne policijske snage na ulicama od ranog jutra, očekuje se više od 3.000 učesnika

 

Učesnici će na raspolaganju imati četiri ulaza: Slavija (ugao Kralja Milana i Kralja Milutina), Zeleni venac (Prizrenska ulica), Vračar (ugao Resavske i Krunske) i Centar (ugao Nemanjine i Svetozara Markovića).

 

foto: Nebojša Mandić

 

Okupljanje učesnika je na Cvetnom trgu već od 10 sati, a oko podne bi kolona trebalo da krene Ulicom kralja Milana do Trga republike. Očekuje se da ovaj kompletan potez bude zatvoren do kraja manifestacije, odnosno do 15 sati.

 

Sekretarijat za javni prevoz je saopštio je da će "u zavisnosti od situacije na terenu autobusi saobraćati izmenjenim ili skraćenim trasama, da će na trolejbuskim linijama saobraćati autobusi izmenjenim trasama, te da će promene pretrpeti i tramvaji".

 

foto: Marina Lopičić

 

Svi trolejbusi će ostati u garažama, a linije 19 i 28 privremeno potpuno ukinute. Autobusi će saobraćati umesto trola na linijama 21, 22 i 29 i to od perifernih terminusa do Slavije (trole nemaju gde da se okrenu zbog radova), a biće uvedena autobuska linija 40A, umesto trola nalinijama 40 i 41 i saobraćaće od Banjice do Zvezdare. Sve tramvajske linije koje presecaju Ulicu kralja Milana i voze do Tašmajdana (linije 2, 3, 7, 9, 12) biće skraćene. Autobuske linije koje prolaze ovim potezom - linije 23, 24, 25, 26, 27, 30, 31, 37, 39, 44, 52, 53, 56, 58... takođe će biti skraćene ili će voziti znatno izmenjenim trasama.

 

foto: Nebojša Mandić

 

Zbog održavanja ulične trke BGD 10K, kako piše u saopštenju Sekretarijata za saobraćaj, od 17 do 20 sati biće zabranjen motorni saobraćaj u Bulevaru Mihajla Pupina, ulicama Trešnjin cvet, Sajmište, Ušće, Crnogorskoj, Brankovoj, na Brankovom mostu, Karađorđevoj, Bulevaru vojvode Bojovića, Tadeuša Košćuška, Pariskoj, Pop Lukinoj i Kneza Sime Markovića.

Napominje se da će se "zatvaranje vršiti u skladu sa dinamikom prolaska saobraćaja".

 

Prema informaciji koju ima iz GSP "Beograd", nijedno vozilo gradskog saobraćaja neće preći preko Brankovog mosta od 17 do 20 sati.

 

 

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...