SNEŽNI VIKEND PRED NAMA:  Beograd potpuno spreman za zimu i sneg
Foto: Filip Plavčić

izvršen i remont mehanizacije

SNEŽNI VIKEND PRED NAMA: Beograd potpuno spreman za zimu i sneg

Beograd -

BEOGRAD - Beograd je potpuno spreman za zimu i prve padavine koje su najavljene za vikend, izvršen je remont mehanizacije i obezbeđene dovoljne količine soli.

Spremno je 156 vozila, 32 građevinske mašine i 95 posipača, kao i da je "na lageru" 19.000 tona soli, od koje će do kraja dana određena količina biti distribuirana svim opštinama, za mesne zajednice i građane.

foto: AP/Ilustracija

Vrh gradske uprave održao je operativni sastanak sa svim direktorima javno-komunalnih preduzeća u bazi Zimske službe "Beograd-puta" uoči najavljenog prvog snega u gradu.

"U narednih nekoliko dana ne očekujemo veliki sneg, možda do pet centimetara u nedelju, ali smo potpuno spremni", rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

"Beograd-put" prvi put je posle deset godina nabavio deset novih kipera - velikih kamiona koji će brže i efikasnije čistiti sneg sa ulica. Gradonačelnik je dodao da je Zimska služba danas u prvom stepenu pripravnosti, a da će u subotu ući u drugi stepen: "To znači i više angažovane mehanizacije, a ako bude potrebe u nedelju, biće na snazi i treći stepen angažovanja." Zimsku službu čine sva javno-komunalna preduzeća.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Filip Plavčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track