Đilas: Dovesti u red beogradsku kulturu

Đilas: Dovesti u red beogradsku kulturu

Beograd -
Neke stvari ćemo morati da dovedemo u red, biće malo bolno, ali kad prođe taj deo operacije, pacijent će posle biti mnogo zdraviji i moći će da diše, izjavio je gradonačelnik Beograda

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da u beogradskoj kulturi ima dosta problema, ne samo u pozorištima i da će neke stvari morati da budu dovedene u red."Neke stvari ćemo morati da dovedemo u red, biće malo bolno, ali kad prođe taj deo operacije, pacijent će posle biti mnogo zdraviji i moći će da diše", rekao je Đilas novinarima prilikom obilaska neprofitnih stanova u Ulici Ivana Ribara na Novom Beogradu.On je, povodom situacije u beogradskim pozorištima, rekao da je dao nalog da se provere sve stvari o kojima se piše i da će moći da reaguje tek kada bude video šta se tačno dešava. Napomenuvši da se lično angažuje na problemima jedino kada vidi da nešto ne može da se reši ili kada je neko oštećen, Đilas je istakao da će neke stvari u beogradskoj kulturi morati da se promene.

"U beogradskoj kulturi ima dosta problema. Kultura nisu samo pozorišta, ali pozorišta su realno u problemu. Finansijski im pomažemo na razne načine - od budžeta do donacija - ali ima nekih stvari koje realno nisu baš kako treba. Ima dosta glumaca koji najmanje igraju u svojim pozorištima, upravnika koji sami sa sobom potpisuju ugovore za svoje predstave i upravnika koji glume u sopstvenim pozorištima", zaključio je Đilas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track