PENZIONERU IZ BEOGRADA PRODAJU STAN ZBOG DUGA ZA AUTO: Nalazimo se u situaciji da nas neko spase ili NE VIDIMO VIŠE PERSPEKTIVU SVOG ŽIVOTA... (KURIR TV)
Foto: Printscreen

ispovest

PENZIONERU IZ BEOGRADA PRODAJU STAN ZBOG DUGA ZA AUTO: Nalazimo se u situaciji da nas neko spase ili NE VIDIMO VIŠE PERSPEKTIVU SVOG ŽIVOTA... (KURIR TV)

Beograd -

Naša porodična firma je uzela dva kredita od Eurobanke. Jedan je bio za putnički auto a drugi za obrtna sredstva. Ukupno nam je banka pustila 2.600.000 dinara što je po ondašnjem kursu iznosilo oko 30.000 evra.

Kredit smo vraćali tako što smo obezbeđivali da pare budu na računu a banka je skidala po svom nahođenju i po kamatama koje nam nisu bile jasne, počinje svoju priču za Kurir Branislav Uzelac, penzioner iz Beograda čiji je stan u Zemunu stavljen danas na licitaciju.

"Kada su nam 2014. skinuli odjednom prinudno 12.000 dolara pitali smo banku o čemu se radi i šta može da nam ponudi da prevaziđemo situaciju, banka nam je rekla da da može da se uradi reprogram kredita i da može da se stavi hipoteka na stan i jednu vikendicu na Fruškoj Gori. Bilo mi je to sve čudno i obratili smo se "Efektivi". Oni su pregledali papire i rekli nam da odmah sastavimo tužbu protiv banke jer se ovde, kako su nam rekli, radi o nezakonitom poslovanju i obračun kamata", rekao je Uzelac.

On ističe da je Privredni sud doneo prvostepenu presudu u njegovu korist i da je to je isto Apelacioni privredni sud potvrdio u jesen 2017.

"Potom je baanka pokrenula tužbu protiv mene i supruge. Do sada smo banci dali tri miliona dinara i 34.000 američkih dolara što bi po nekom okvirnom kursu trebalo ukupno da bude oko 6 i po miliona. Sad nas banka tereti za još dva miliona i sedamsto hiljada dinara. I dala je preko izvršitelja u Novom Sadu da stan ide na doboš i da se proda", rekao je Uzelac.

On kaže da ne vidi izlaz iz ove situacije.

"Nalazimo se u situaciji da nas neko spase ili ne vidimo više perspektivu svog života. Ako se stan proda... Ne znam šta ćemo raditi", rekao je on.

Kurir.rs/J. Pronić/Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track