BURNO NA SKUPŠTINI GRADA Vesić: Stari grad i Novi Beograd dobijaju najviše! Bastać izveo performans s toalet papirom ispred svoje opštine
Foto: Zorana Jevtić

kritike

BURNO NA SKUPŠTINI GRADA Vesić: Stari grad i Novi Beograd dobijaju najviše! Bastać izveo performans s toalet papirom ispred svoje opštine

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić odbacio je danas kritike predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća koji je rekao da je ta opština dobila manje novca iz budžeta, jer je vodi opozicija.

Vesić je novinarima u Skupštini grada rekao da je plan Grada Beograda da se u beogradske opštine u naredne tri godine investira oko 35 milijarde dinara, a najviše novca će, kako kaže, dobiti Novi Beograd i Stari grad, oko devet milijardi dinara.

foto: Beoinfo

Naveo je da će Novi Beograd dobiti oko 4,3 milijarde dinara, a Stari grad oko 4,1 milijardu dinara.

"Najviše kao Grad ulažemo u te dve opštine. Građane ne interesuje da li u nešto ulaže grad ili ulaže opština, građane interesuje da dobiju uslugu. Prema tome, najveća ulaganja grada su na teritoriji opština Novi Beograd i Stari grad", rekao je Vesić.

On je rekao da Stari grad sada ima pešačku zonu i dodao da je najviše fasada urađeno upravo u toj opštini, te podsetio na rekonstrukciju parka Ušće na Novom Beogradu.

foto: Beoinfo

"Vračar, gde je na vlasti SNS, dobija pet puta manje od opštine Stari grad. Sportski centar 'Gale Muškatirović', koji je u vlasništvu opštine Stari grad, u ovom trenutku duguje za struju, grejanje i vodu oko 75 miliona dinara. To je dug. (Marko) Bastać ne plaća ništa što treba da plaća državi, a istovremeno kuka kako ima mali budžet. To nije tačno, jer morate da pogledate budžet koliko ulaže grad, poručio je Vesić.

Protest Starog grada zbog umanjenja sredstava u novom budžetu

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i predstavnici okupljeni oko grupe građana "Šta radite bre" organizovali su danas ispred Skupštine grada Beograda performans i ostavili polomljene betonske stubove i veliki broj rolni toalet papira kojim su hteli da ukažu na umanjeno budžetsko finansiranje te centralne gradske opštine.

U obraćanju novinarima, Bastać je rekao da su stubove doneli kako bi Skupštini grada, u kojoj se danas raspravlja o novom budžetu glavnog grada, poklonili ono što su iz gradskih vlasti zaboravili da poprave na opštini Stari grad.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track