Bus plus bez milosti: Izbacili su me s koferima!

Nova pravila

Bus plus bez milosti: Izbacili su me s koferima!

Beograd -
Slađana Petrović (30) iz Obrenovca vraćala se sa odmora i nije znala za nova pravila pa su je tri puta izbacili iz autobusa

BEOGRAD - Prvi radni dan ove nedelje obeležile su i gužve na pojedinim autobuskim stajalištima, na kojima se primenjuje novi Bus plus sistem ulaska i izlaska iz vozila. Od nedelje ulazi se samo na prednja i zadnja vrata, a izlazi na srednja. Uz to, pojačane su i kontrole putnika.

Na stajalištima na kojima su pojačane kontrole putnika od jutros su velike gužve. Prema novim pravilima, kontrolori u vozilu proveravaju karte putnicima, dok ih ispred čekaju komunalni policajci.Oni putnike koji nemaju karte ili markice zamole da napuste autobus, a ukoliko ih odbiju u autobus ulaze komunalni policajci i pišu prijavu.

Putnici su uglavnom nezadovoljni i sa kontrolorima ulaze u rasprave. Smatraju da ovo nije dobro rešenje, a neki nemaju ni kartu. Jedna od putnica kaže da je problem pri ulasku u autobus, da to dugo traje i da zbog toga kasne na posao.

"Zbog ove kontrole kasnim na posao", kaže nezadovoljna Beograđanka.

Na stajalištu preko puta TC Ušće jutros je oko 9 sati u nizu stajalo nekoliko duplih autobusa koji su čekali da prime putnike po novim pravilima.

Slađana Petrović (30) iz Obrenovca nije zadovoljna novim pravilima i smatra da su katastrofalna.

"Vraćam se sa puta, dve nedelje nisam bila ovde i izbacili su me tri puta iz autobusa, niko ne vidi da imam kofer i da sam umorna, jednostavno morate da uđete na prva, a da izađete na poslednja vrata s tim što nema kupovine karata kod vozača, nego morate da izađete iz autobusa, jer prete policijom da bi ste otišli na trafiku i kupili bus plus karticu", ispričala je Petrovićeva u nedelju.

Ona je navela da je razočarana novim pravilima, kao i postupanjima Bus plus kontrolora i dodala da se nada da nova pravila, ipak, neće zaživeti, već će biti ukinuta.

"Dosadašnja pravila bila su u redu, ali ovo sada, posebno što oni (kontrolori) misle da treba da zavode red, svađaju se. Stvarno sam šokirana i razočarana. Ne znam kako ću stići do kuće", rekla je Petrovićeva.

Probleme je imala i penzionerka Ružica Krljić (60), koja se požalila na to što kartu nije mogla da kupi u vozilu, već je morala da izađe i bus plus karticu dopuni na kiosku.

"Ušla sam gde treba, ali nisam mogla da kupim kartu kod vozača, već su mi rekli da moram da izađem i da kupim dopunu na kiosku", rekla je Krljićeva.

Ona je dodala da još uvek nova pravila ne stvaraju velike probleme što se tiče gužve budući da su godišnji odmori i saobraćaj u Beogradu nije velikog intenziteta, ali da brine kako će to izgledati od septembra kada i đaci krenu u školu.

"Mislim da tada ljudi neće ni gledati da li su prednja, zadnja ili srednja vrata, ulaziće gde stignu", smatra ona. Međutim, nova pravila nisu problem za studentkinju Tijanu Mišić (23), koja veli da će ih se pridržavati.

http://www.youtube.com/watch?v=O7nXZ2P733E
http://www.youtube.com/watch?v=B21jl9J94Ec

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track