Najnovije vesti

ZAMENA KOCKI NA TRGU  REPUBLIKE BIĆE ZAVRŠENA DO NOVEMBRA! Rafailović: Grad neće snositi nikakve troškove zbog dodatnih radova!
Foto: Ana Paunković

beograd

ZAMENA KOCKI NA TRGU REPUBLIKE BIĆE ZAVRŠENA DO NOVEMBRA! Rafailović: Grad neće snositi nikakve troškove zbog dodatnih radova!

Beograd

Zamena kocki na kolovozu oko Trga repubike biće završena do novembra, a to će omogućiti normalno funkcionisanje biciklističkog i motociklištičkog saobraćaja u gradu, izjavio je danas gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović.

On ističe da grad Beograd neće snositi nikakve troškove zbog dodatnih radova i da se ispostavilo da se biciklistički i motociklistički saobraćaj otežano odvija zbog lomljenja kocke koja je ugrađena na Trgu.

- S obzirom na to da je namera grada Beograda da poštuje i promoviše principe urbane mobilnosti koji se zasnivaju na što većem korišćenju javnog prevoza, što manje učešće putničkih automobila u saobraćaju, što više bicikala i pešačenja, naša namera je da biciklističke staze obezbedimo, odnosno da im se omogući pristup do samog Trga i vožnja na Trgu - rekao je Rafailović.

On je ukazao da će tokom sledeće nedelje Beograd, kao većina evropskih i svetskih metropola, obeležiti Evropsku nedelju mobilnosti različitim aktivnostima.

To podrazumeva da se promoviše vožnja javnim prevozom, biciklizam, pešačenje, odnosno što manja upotreba putničkih automobila.

Tokom naredne nedelje biće obeležena biciklistička staza od Kalemegdana do Vasine ulice, čime će se obezbediti pristup biciklistima do Trga republike posebnom sabraćajnom trakom.

Početak aktivnosti u okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti biće najavljen na konferenciji u utorak, a u sredu će biti održana promocija servisa "Vrabac" i pešaške zone u centru.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...