BRNABIĆEVA SA PARTNERKOM MILICOM NA PARADI PONOSA: Ponovo šaljemo poruku mira i tolerancije (KURIR TV)
Foto: Printscreen

šetnja

BRNABIĆEVA SA PARTNERKOM MILICOM NA PARADI PONOSA: Ponovo šaljemo poruku mira i tolerancije (KURIR TV)

Beograd -

Premijerka Ana Brnabić podržala je učesnike ovogodišnje Parade ponosa, a na okupljanje kod Slavije došla je sa partnerkom Milicom Đurđević.

"Želim da se zahvalim celom timu na organizaciji. Mislim da se ponovo šalje poruka mira i tolerancije koju u Srbiji moramo da čuvamo. Mislim da se krećemo u pravom smeru, a Prajd služi podizanju svesti. Meni je važno da danas govorimo o evropskim pravima i LGBT zajednice, da se politički ne delomo kada dođe do pitanja ljudskih prava. Svake godine bude sve lakše, a to je kada dobijete Vladu koja obezbedi da svi imaju iste uslove", rekla je Brnabićeva.

Na pitanje da li će zakon o registrovanom partnerstvu i o rodnom identitetu koji traže priipadnici LGBT biti usvojen, premijerka je kazala da je za donošenje bilo kog zakona potrebna većina u parlamentu i podsetila da su o tom zakonu govorili i dok je ona bila ministar državne uprave i lokalne samouprave.

Kaže da je država sa nevladinim organizacijama radila i nacrt zakona o registrovanom partnerstvu.

"O zakonu ću pričati sa svojim kolegama, a ja sam predstavnica svih građana, zalažem se za prava svih u Srbiji", rekla je Brnabić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track