VESIĆ O IMOVINI PRESTONICE: Beograd prodaje Beograđanku, tražimo partnera koji će je obnoviti!
Foto: Marina Lopičić

simbol

VESIĆ O IMOVINI PRESTONICE: Beograd prodaje Beograđanku, tražimo partnera koji će je obnoviti!

Beograd -

Grad Beograd planira da proda sve objekte iz svoje nadležnosti koji nisu u sistemu gradske komunalne infrastrukture, pa će tako uskoro Sava centar ponovo biti na tenderu, Sekretarijat za javni prihod radiće procenu vrednosti Beograđanke, a u planu je da se pripremi prodaja i apotekarskih ustanova u glavnom gradu.

Kada je reč o Beograđanki, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da procenu vrednosti zgrada u glavnom gradu uvek radi Sekretarijat za javni prihod.

- Pokušaćemo da nađemo partnera koji će obnoviti Beograđanku. Takođe ćemo staviti uslov da mora da se uloži određen novac u obnovu zgrade, da ona ne sme da promeni namenu i na taj način će Beograđanka početi sasvim nov život jer nema smisla i potrebe da građani Beograda ulažu novac u obnovu Beograđanke - rekao je Vesić, koji objašnjava da Beograđanka pravi gubitak Beogradu, kao i da je u pitanju prva pametna zgrada na Balkanu, ali čije održavanje je znatno skuplje nego što je naplata kirije od zakupaca.

On je dodao da će biti prodate i apotekarske ustanove: - Grad Beograd, kao i svi moderni gradovi, treba da se bavi onim što pruža građanima, a to je komunalni sistem i nema potrebe da se bavi poslovima koji nisu komunalna delatnost.

Kurir.rs/ Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track