Najnovije vesti

JKP ZELENILO: Zatvoreno 500 parkova, danas još 1.300
Foto: Beoinfo

jkp zelenilo

JKP ZELENILO: Zatvoreno 500 parkova, danas još 1.300

Beograd
10:01h

BEOGRAD - JKP Zelenilo danas će zatvoriti još oko 1.300 objekata javnih prostora u skladu sa odlukom o zatvaranju parkova, a direktor tog preduzeća Slobodan Stanojević kaže da je to dodatno upozorenje i podsećanje građana da ne bi trebalo da budu na javnim prostorima, nego da ostanu kod kuće.

On je za TV Prva rekao da su parkovi zabranjeni za korišćenje i da je je juče zatvoreno oko 500 objekata javnih površina, među kojima su najpre zatvoreni najfrekventniji parkovi u Beogradu.

- Uredba Vlade Srbije je jasna, Zabrana korišćenja javnih prostora u cilju sprečavanja širenja korona virusa je preventivna mera, nije drastična, nego nužna, kaže Stanojević.

Naveo je da su zabeležili sporadične slučajeve skidanja traka oko javnih površina koje su zatvorene i apelovao na građane da to ne čine.

Nikakvo skidanje traka na parkovima i javnim površinama, kaže Stanojević, koje upozoravaju da je površina zatvorena, ljude ne oslobađa odredbi koje je propisala Vlada.

Stanojević je rekao da će kontrolu zabrane korišćenja parkova obavljati policija i komunalna milicija, a ekipe Zelenila će popravljati i zatezati trake oko parkova koje upozoravaju na zabranu koričšćenja tih površina.

 - Maksimalno smo stavljeni u funkciju zaštite života građana. Nužno je da poštujemo odluke državnog vrha koji je pokazao da zna šta radi, rekao je Stanojević i naglasio da je poštovanje mera Vlade jedini put da savladamo ovu pošast.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Prva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...