ISPORUKA DO KUĆNOG PRAGA: Penzioneri, do kraja nedelje dobijate humanitarne pakete
Foto: Nemanja Nikolić

SPREMNI DOČEKALI KRIZU

ISPORUKA DO KUĆNOG PRAGA: Penzioneri, do kraja nedelje dobijate humanitarne pakete

Beograd -

Pakovanje i distribucija paketa opštinskim kol centrima, namenjena za penzionere sa primanjima manjim od 30 hiljada dinara završava se sutra.

To je rekao član Gradskog veća Dragomir Petronijević koji je istakao da najstarije sugrađane pozivaju iz centara za socijalni rad i opštinskih kriznih štabova i najavljuju dolazak.

Potom se paket ostavlja na kućnom pragu, uz poštovanje propisanih mera distanciranja.

"Ceo postupak je osmišljen da nema fizičkog kontakta jer se borimo protiv koronavirusa i izbegavamo kontakt sa najstarijima", naveo je Petronijević, prenosi Beoinfo.

Do kraja ove nedelje svi beogradski penzioneri čija je penzija niža od 30.000 dinara dobiće paket sa najosnovnijim namirnicama čija je vrednost više od hiljadu dinara, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"Skoro sve namirnice koje su u paketima poklon su naših velikih privrednika koji su se odazvali pozivu Grada Beograda i PKS da pomognu”, rekao je Vesić.

Na pitanje da li je Beograd spreman na mere uvođenja karantina 24 sata, Vesić je rekao da će gradska vlast sprovesti svaku meru vlade.

"Da li će mere biti ovakve kakve su sada ili će biti pooštrene zavisi samo od građana. Budemo li poštovali ove mere neće biti potrebe za novim. Ako budemo odgovorni i čuvali sebe i druge neće biti potrebe za tim”, rekao je Vesić u intervjuu za Srpski telegraf.

Istakao je da je Srbija spremnije dočekala krizu i bolje se organizovala od mnogih bogatijih zemalja.

“Pogledajte šta se dogodilo sa zdravstvenim sistemima u Italiji, Španiji ili u SAD? Mi smo sproveli teške ekonomske mere i spasili zemlju od bankrota. Naše finansije su stabilne, imamo suficit i zato sada možemo da pomognemo”, rekao je Vesić.

Podsetio je da uprkos vanrednom stanju, građevinski radovi u Beogradu nisu stali, a to će nam, dodaje, pomoći da se lakše i brže oporavimo posle korone.

Vesić je primetio da u vreme kada se zemlja bori protiv virusa korona, pojedini opozicioni političari, umesto da daju svoj doprinos opstanku nacije, misle da je epidemija šansa da se obračunavaju sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Ocenio je da su "najbesprimernije" izjave saradnika Dragana Djilasa koji je, kaže, u vreme dok je bio gradonačelnik, od 2008. do 2013. godine, u četiri kliničko-bolnička centra u Beogradu kupio sedam respiratora.

"Grad je tada bio osnivač tih zdravstvenih ustanova i imao je obavezu da ih oprema", dodao je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track