Najnovije vesti

Sigurna kuća u Somboru brine za bezbednost svih građana: Korisnice šiju maske za svoje sugrađane
Foto: Sombor

Sigurna kuća u Somboru brine za bezbednost svih građana: Korisnice šiju maske za svoje sugrađane

Srbija

Sigurna kuća Sombor u proteklom periodu je imala odličnu saradnju sa civilnim sektorom i sa privredom, te su nedavno kao donaciju dobili profesionalne šivaće mašine, a koje su tokom vanrednog stanja odlučili da iskoriste u humane svrhe. Akciji šivenja maski priključile su se bivše i sadašnje korisnice Sigurne kuće, kao i druge žene, volonterke iz Sombora.

foto: Sombor

Tamara Savović, rukovodilac Sigurne kuće u Somboru, naglasila je da su akciju pokrenule i zahvaljujući menadžmentu Srednje tekstilne škole ,,Sveti Sava’’, te je zahvalila svima koji su na bilo koji način uzeli učešće u ovom humanom poslu.

foto: Sombor

Okupili smo sadašnje korisnice koje su, uprkos situaciji u kojoj se nalaze, pokazale dobru volju i humanost da šiju maske za svoje sugrađane. Takođe, drago nam je što su se odazvale i bivše korisnice Sigurne kuće. Posebno nam je drago što je ova inicijativa i aktivizam među građanima odjeknula izuzetno dobro, tako da su nam se i mnoge volonterke iz Grada Sombora javile. Mi im donesemo materijal, a one sašiju maske kod kuće i mi ih dalje delimo, u saradnji sa Gradskim kriznim štabom, objasnila je Savović.

foto: Sombor

Prema rečima rukovodioca Sigurne kuće, do sad su deo maski donirale somborskom taxi udruženju koje besplatno prevozi zdravstvene radnike, zatim JKP-u ,,Vodokanal’’, a u pripremi su i za podelu maski zdravstvenim ustanovama.

- Maske delimo svima onima za koje Štab za vanredne situacije Grada Sombora smatra da su urgentni. Proizveli smo do sada nekih 150, a dokle god postoji potreba za tim, mi ćemo raditi, rekla

(Sombor)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...