U IME PREDSEDNIKA SRBIJE: Beograđanima poklonjeno 10.000 srpskih zastava u čast Vaskrsa
Foto: Tanjug/ Privatna arhiva

u svet poslata lepa poruka

U IME PREDSEDNIKA SRBIJE: Beograđanima poklonjeno 10.000 srpskih zastava u čast Vaskrsa

Beograd -

U čast najvećeg hrišćanskog praznika - Vaskrsa, Grad Beograd doneo je odluku da u ime predsednika Republike pokloni građanima deset hiljada srpskih zastava kako bi na taj način stanovnici glavnog grada pokazali podršku lekarima, medicinskim sestrama, farmaceutima i svima onima koji se u ovoj situaciji bore za žživote ljudi, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

foto: Tanjug/ Privatna arhiva

- Većina građana stavila je zastave i danas možžete da vidite čitave ulice na teritoriji grada gde su građani izneli zastave i postavili ih na ulaze i balkone. Na taj način pokazujemo da dajemo podršku našim herojima, lekarima, medicinskim sestrama, farmaceutima i drugom medicinskom osoblju, kao i policajcima, vojnicima i drugim herojima Beograda koji su svaki dan na terenu i bore se da sačuvaju što više ljudskih žživota”, rekao je Vesić.

foto: Tanjug/ Privatna arhiva

On je gostujući zahvalio svim građanima koji su to uradili.

"Srbija je jedina zemlja koju imamo i borba koju vode predsednik, Vlada i svi građani zajedno poštovanjem propisanih mera, predstavlja borbu za očuvanje ljudskih žživota i Srbije”, rekao je Vesić.

foto: Tanjug/ Privatna arhiva

On je naglasio da je danas iz Beograda u svet poslata lepa poruka i izrazio nadu da će praksa isticanja zastave Srbije nastaviti da postoji i nakon epidemije.

“Mesto zastavi Srbije je u svakom domu, jer je to zastava svih nas”, istakao je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track