Najnovije vesti

RODITELJI, NE BRINITE: Vrtići će biti dezinfikovani posle izbora i spremni za decu u ponedeljak
Foto: Kurir

OBDANIŠTA KAO BIRAČKA MESTA

RODITELJI, NE BRINITE: Vrtići će biti dezinfikovani posle izbora i spremni za decu u ponedeljak

Beograd

Svi vrtići beogradskih predškolskih ustanova koji će u nedelju biti korišćeni kao biračka mesta, biće detaljno dezinfikovani odmah tokom noći, pre dolaska dece, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Gak je precizirao da će u nedelju 40 objekata u kojima se nalaze vrtići biti korišćeno za glasanje i dodao da će sve spoljašnje i unutrašnje prostorije biti dezinfikovane pre povratka dece, a po preporuci Gradskog zavoda za javno zdravlje, saopštila je Gradska uprava.

On je kazao da razume zabrinutost roditelja, ali je napomenuo da su predškolske ustanove u Beogradu tokom prethodnih pet nedelja, koliko su vrtići otvoreni nakon dvomesečne pauze, pokazale ozbiljnost, profesionalnost i da su dorasle situaciji.

Gak je pojasnio da se uveliko pravi organizacioni plan sa Zavodom za biocide i medicinsku ekologiju i podvukao da će lično tokom noći pre ponedeljka proveriti da li se sve poštuje, te da roditelji ne bi trebalo da brinu, jer nijedan vrtić neće biti otvoren dok ne bude spreman.

Za glasanje u nedelju biće korišćeni objekti 11 vrtića na Novom Beogradu, sedam na Čukarici, šest na Voždovcu, četiri na Zvezdari i četiri u Rakovici, dva u Obrenovcu i dva vrtića u Mladenovcu, te objekti jednog vrtića na Vračaru, na Paliluli, u Zemunu i na Savskom vencu.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...