MINISTAR ŠARČEVIĆ ZA KURIR O SKANDALU NA MATURI: Sabotaža nije uspela! Krivci će odgovarati
Foto: Dragana Udovičić

ZAVRŠNI ISPIT PROTEKAO U NAJBOLJEM REDU

MINISTAR ŠARČEVIĆ ZA KURIR O SKANDALU NA MATURI: Sabotaža nije uspela! Krivci će odgovarati

Društvo -

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je za Kurir da je polaganje završnog ispita prošlo u najboljem redu, pored toga što je, kako je dodao, bilo neuspešnih pokušaja sabotaže.

- Ponosan sam na sve koji su bili uključeni u ovoj proces jer nismo dozvolili da se desi ono što se toliko puta dešavalo u prošlosti, a to je da procure testovi iz male mature. Brzo smo otkrili i taj neuspeli pokušaj u Novom Pazaru i nadam se da će svi koji su bili uključeni u nezakonite radnje za to i odgovarati - rekao je ministar za Kurir i dodao:

- Veoma je važno da naglasim da je ovo prva godina u kojoj su sva tri testa sprovedena u uslovima gde su učenici u skladu sa planom i rokovima i bez ponavljanja uradili testove, dobiće objektivne rezultate i pristupiće im onlajn, gde su nastavnici uključeni u unapređeni proces koji je za njih jednostavniji, brži i transparentniji. Novi proces realizacije završnog ispita je sproveden i na Kosovu i Metohiji. Na četiri punkta su dopremljeni profesionalni skeneri kako bi naša deca sa teritorije Kosova imala jednake uslove u pregledanju i ocenjivanju, kao i deca u drugim delovima Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track