STANARI ULICE NA PALILULI U STRAHU: Škorpije im izlaze iz podruma, nemaju mira ni danju ni noću
Foto: PrintScreen

užas

STANARI ULICE NA PALILULI U STRAHU: Škorpije im izlaze iz podruma, nemaju mira ni danju ni noću

Beograd -

Nije neobično da se u Beogradu pojave divlje životinje, ili neobični ili opasni insekti, a žitelji Vladetine ulice na Paliluli su u strahu i panici jer se već više dana iz podruma njihovog solitera pojavljuju škorpije.

Ove životinje se mogu uočiti i toko dana i tokom noći, ali, čini se da je strah stanara iz Vladetine ipak preteran. Po rečima stručnjaka, škorpije u Beogradu nisu ništa neobično, ali mesta panici nema jer ova vrsta nije otrovna.

U pitanju je vrsta euscorpius skorpia koja živi na teritoriji Evrope. Njen otrov je jak koliko kod malo "ozbiljnijeg" komarca ili pčele. U Beogradu se najčešće mogu videti oko Kalemegdana, ali se pojave i u drugim delovima grada.

Primerci ove vrste mogu imati od tri do pet centimetara, a moguće je ih je sresti takođe i u gotovo svim delovima Srbije. Za razliku od njihovih egzotičnih rođaka, čiji otrov može biti smortonosan, najviše što ubod ove naše "beogradske škorpije" može da izazove je - svrab.

Inače, nisu samo škorpije neželjeni gosti Beograda, jer su se proteklih godina na ulicama mogle videti i zmije, divlje svinje, lisice, razne vrste ptica, pa čak i dabrovi, koji su uočeni u Ritopeku.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track