Najnovije vesti

POTPISANA POVELJA O BRATIMLJENJU BEOGRADA I BANJALUKE: Nastavak rada na unapređenju i produbljivanju tradicionalno dobrih odnosa
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

poseban značaj

POTPISANA POVELJA O BRATIMLJENJU BEOGRADA I BANJALUKE: Nastavak rada na unapređenju i produbljivanju tradicionalno dobrih odnosa

Beograd

U Starom dvoru danas je potpisana Povelja o bratimljenju Beograda i Banjaluke sa ciljem nastavka aktivnosti na daljem unapređenju i produbljivanju tradicionalno dobrih veza i prijateljskih odnosa, na dobrobit građana oba grada.

Potpisali su je gradonačelnici Beograda i Banjaluke, Zoran Radojičić i Igor Radojičić, u prisustvu svojih zamenika, Gorana Vesića i Srđana Amidžića.

foto: Tanjug/Tara Radovanović

"Na opšte zadovoljstvo i u opštem interesu i jedne i druge strane, a na inicijativu Grada Beograda, potpisujemo povelju o bratimljenju", rekao je gradonačelnik Beograda.

Istakao je da su veze između Beograda i Banjaluke mnogostruke, duboke i tradicionalne u svim segmentima, ali da su pre svega, lične veze između ta dva grada, veoma razvijene.

foto: Tanjug/Tara Radovanović

"Važno je da za naše građane, i jednog i drugog grada, ova saradnja direktno utiče na njihov svakodnevni kvalitet života i verujem da će kroz naredne projekte svako od njih to i osetiti", rekao je gradonačelnik Beograda.

foto: Tanjug/Tara Radovanović

Gradonačelnik Banjaluke je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja povelje i dodao da pobratimstvo u našem narodu ima poseban značaj.

"Pobratim se posebno pazi, čuva, pobratimstvo se ističe generacijama", rekao je on i dodao da je važno kada sarađujemo i uspostavljamo sve bolje veze.

foto: Tanjug/Tara Radovanović

Kako je istakao, kad god smo sarađivali naš narod je napredovao.

"Naš odnos u 21. veku, sa ciljem da budemo ekonomski jaki i stabilni, da imamo što više zaposlenih i kvalitetnih mladih ljudi, treba da bude i odnos u kojem ćemo podsticati zajedničko ulaganje i investicije, da svi koji su u Beogradu i Srbiji razvijali posao pogledaju i na Banjaluku i Republiku Srpsku i vide mogućnost razvoja svog posla tamo i zapošljavanja našeg naroda", rekao je gradonačelnik Banjaluke.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...