UZNEMIRAVAO ŽENE U AUTOBUSU NA LINIJI 65: Uhapšen muškarac zbog nedozvoljenih polnih radnji u GSP
Foto: Kurir/Petar Lazović/Ilustracija

INCIDENT KOD NOVOG GROBLJA

UZNEMIRAVAO ŽENE U AUTOBUSU NA LINIJI 65: Uhapšen muškarac zbog nedozvoljenih polnih radnji u GSP

Beograd -

Muškarac, koji je polno uznemiravao žene u autobusu broj 65 u Beogradu kod Novog groblja, uhapšen je.

"Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu", kazali su iz MUP-a.

Povodom uznemirujućeg događaja oglasila se Gradska uprava grada Beograda, Sekretarijat za javni prevoz, navodeći da je vozač načinio propust.

"Povodom incidenta koji se dogodio 29. oktobra na liniji 65, Sekretarijat za javni prevoz prikupio je sve relevatne podatke i izjave prevoznika i vozača i predao slučaj nadležnim službama MUP-a", saopštili su.

Jedan od putnika, na pomenutoj liniji, vršio je nedozvoljene radnje, kako je navedeno u saopštenju, pa je po zahtevu MUP-a snimak sa video nadzora predat nadležnim organima.

"Postoje osnovi sumnje da je od strane N.N. lica u vozilu došlo do izvršenja krivičnog dela - polno uznemirivanje. U slučaju navedenog događaja vozač je bio u obavezi da postupi po proceduri - hitne službe. Pomenuta procedura se sastoji od aktiviranja alarma - hitne službe, čime vozač stupa u kontakt sa dispečerskim centrom i nakon objašnjenja sporne situacije, dispečer poziva nadležnu organizacionu jedinicu MUP-a", navodi se u saopštenju.

Da bi vozač aktivirao alarm - hitne službe, mora prethodno da vidi ili čuje da se nešto dešava u vozilu ili da mu neko od putnika prijavi da postoji sporna situacija.

"Pribavljeni podaci ukazuju da putnica koja je bila izložena neprimerenom ponašanju nije prijavila incident vozaču, niti je to uradio neko od putnika, a vozač nije mogao da vidi šta se dešava u tom delu autobusa. Na stajalištu 'Mašinski fakultet' vozač je obavešten o incidentu, ali je putnik koji je vršio nedozvoljene radnje napustio vozilo".

Sekretarijat za javni prevoz apeluje na putnike da blagovremeno prijavljuju osoblju svaku spornu situaciju kako se ovakvi nemili događaji ne bi više dešavali - stoji u saopštenju Gradske uprava grada Beograda, Sekretarijat za javni prevoz.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track