IZAZVAO SMRT VOZAČA, POSEDOVAO DROGU, PREKRŠIO KUĆNI PRITVOR: Za sva krivična dela Adam Rakočević (22) osuđen na tri i po godine
Ilustracija, Foto: Stefan Jokić

presuda višeg suda

IZAZVAO SMRT VOZAČA, POSEDOVAO DROGU, PREKRŠIO KUĆNI PRITVOR: Za sva krivična dela Adam Rakočević (22) osuđen na tri i po godine

Crna Hronika -

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu osudio je danas na jedinstvanu kaznu od tri godine i tri meseca zatvora Adama Rakočevića (22) zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je u februaru poginuo vozač autobusa GSP Bojan Perač (31) i nedozvoljenog držanja droge, a uračunao mu je i raniju kaznu kućnog zatvora koju je prekršio.

Izrečena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije od pet godina koja će početi da se izršava nakon što izdrži zatvorsku kaznu.

Sud je Rakočeviću danas ukinuo i pritvor, pa će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Osuđen je na dve i po godine zatvora za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i na tri meseca zatvora za nedozvoljeno držanja male količine droge.

foto: Ana Paunković

U jedinstvenu kaznu uračunata mu je i prethodna kazna od šest meseci kućnog zatvora.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe.

Nesreća se dogodila u Zemunu u februaru ove godine oko 4.00, a Rakočević je imao privremenu vozačku dozvolu i nije smeo da vozi između 23.00 i šest časova.

Pritom je u vreme izvršenja ovog krivičnog dela izdržavao kaznu kućnog zatvora, koju je prekršio kada je izašao napolje i vozilom izazvao saobraćajku.

U udesu je pored Perača, teško povređena putnica iz drugog autobusa Merima Vučević, dok je vozač drugog autobusa Dragomir Živković zadobio lakše povrede.

Rakočević je u završnim rečima prošle sedmice rekao da mu je žao što je prouzrokovao nesreću.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track