TUGA DO NEBA U VALJEVU Ovo je inženjer Krušika koji je nastradao u eksploziji: Miroslav (52) iza sebe ostavio SUPRUGU I TROJE DECE
Foto: Facebook

tragedija na poligonu

TUGA DO NEBA U VALJEVU Ovo je inženjer Krušika koji je nastradao u eksploziji: Miroslav (52) iza sebe ostavio SUPRUGU I TROJE DECE

Crna Hronika -

U eksploziji u ataru sela Donja Bukovica kod Valjeva na poligonu namenske industrije "Krušik" poginuo je inženjer u programu razvoja Miroslav J. (52) dok je njegov kolega Miroslav P. povređen i prebačen na lečenje na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu.

Na osnovu prvih i nezvaničnih informacija eksplozija protivoklopne opitne mine na "Krušikovom" poligonu dogodila se danas oko 11.00 sati pošto su njih dvojica povezivali kapislu na minu, a nakon toga je došlo do njenog aktiviranja i eksplozije.

Nastradali inženjer je prema nezvaničnim informacijama iza sebe ostavio suprugu i troje dece.

Informaciju je potvrdilo i Ministarstvo odbrane.

- Tokom realizacije redovnih zadataka Holding kompanije "Krušik" Valjevo na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu, danas oko 11 sati na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva, došlo je do eksplozije od koje je poginuo radnik "Krušika" M. J., a povređen je radnik M.P. koji je učestvovao u realizaciji opitovanja - navodi se u saopštenju.

foto: Tamara Trajković

Ministarstvo ističe da je odmah po nastanku vanrednog događaja Holding kompanija “Krušik” obavestila nadležne državne organe koji će izvršiti uviđaj.

(Kurir.rs/Blic/Foto:Tamara Trajković/Facebook printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track