tragedija u selu Donja Bukovica

KURIR NA LICU MESTA, EKSPLOZIJA NA POLIGONU KRUŠIKA KOD VALJEVA: Poginuo radnik, drugi povređen

Crna Hronika -

Jedan radnik "Krušika" poginuo je, dok je drugi teško povređen u ataru sela Donja Bukovica kod Valjeva, na poligonu namenske industrije "Krušik".

Kako se saznaje, na poligonu je eksplodirala opitna mina.

- Tokom realizacije redovnih zadataka Holding kompanije „Krušik“ Valjevo na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu, danas oko 11 časova na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva, došlo je do eksplozije od koje je poginuo radnik "Krušika" M. J, a povređen je radnik M. P. koji je učestvovao u realizaciji opitovanja - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

foto: Tamara Trajković

Povređeni radnik M. P. odmah je prevezen u Zdravstveni centar u Valjevu gde je hospitalizovan i ukazana mu je medicinska pomoć. Odmah po nastanku vanrednog događaja Holding kompanija “Krušik” obavestila je nadležne državne organe koji će izvršiti uviđaj, navodi se u saopštenju ministarstva.

foto: Tamara Trajković

MUP: Nastradao inženjer u eksploziji mine

Ministarstvo unutrađšnji poslova saopštilo je da je u nesreći nastradao inženjer M.J.

- Dežurnoj službi je javljeno da je prilikom vršenja opita eksplodirala je mina usled čega inženjer M. J. poginuo, dok je drugi radnik M. P. teško povređen i prebačen je u opštu bolnicu Valjevo. Prema prvim informacijama, oni su povezivali kapislu na opitnu minu usled čega se dogodila eksplozija. Sledi dalji rad - rečeno je za Kurir u MUP. (S. S.)

(Kurir.rs/ FOTO: Dado Đilas/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja