BEOGRAĐANI ĆE PRELAZITI POSRED RASKRSNICE, KAO NIKADA DO SADA! Biće onemogućen kontakt pešaka i vozila! SAOBRAĆAJNA SENZACIJA!
Foto: BEOINFO/ Predrag Mitić

između ulica makedonska i dečanska

BEOGRAĐANI ĆE PRELAZITI POSRED RASKRSNICE, KAO NIKADA DO SADA! Biće onemogućen kontakt pešaka i vozila! SAOBRAĆAJNA SENZACIJA!

Beograd -

Na ovaj način će se onemogućiti bilo kakav konflikt između vozila i pešaka, poručio je zamenik gradonačelnika Beograda

Građani Beograda će dobiti novo, moderno rešenje za prelazak raskrsnice između ulica Makedonske i Dečanske po uzoru na London, Stokholm i Tokio. Ekskluzivna pešačka faza biće uspostavljena tokom predstojećeg vikenda, a već od nedelje po podne pešaci će moći da prelaze zonu raskrsnice na pešačkim prelazima koji će biti i pravolinijski i dijagonalno, zapravo posred raskrsnice, na šest prelaza.

foto: BEOINFO/ Predrag Mitić

Najmoderniji način

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da će se na ovaj način ubrzati protok saobraćaja, ali i povećati bezbednost.

- Trudimo se da radimo kao i sve svetske metropole jer je i Beograd metropola. Ovo rešenje je jedno od najmodernijih na svetu i Sekretarijat za saobraćaj ga je vrlo pažljivo pripremao. Na ovaj način će se onemogućiti bilo kakav konflikt između vozila i pešaka i nadam se da će građani dobro prihvatiti novo rešenje - rekao je Vesić.

foto: BEOINFO/ Predrag Mitić

Dodao je da će Grad Beograd nastaviti da radi na unapređenju saobraćaja, a da je jedan od načina aranžman koji je postignut sa "Simensom", a kojim će 322 semafora od 650 biti u režimu adaptivnog upravljanja saobraćaja.

Najkraće trase

Sekretar Sekretarijata za saobraćaj Dušan Rafailović kaže da je rad nove svetlosne signalizacije organizovan u tri signalne faze od 120 sekundi.

foto: BEOINFO/ Predrag Mitić

- Od petka će se izvoditi radovi, ali to neće znatno ometati funkcionisanje saobraćaja, a prelazi će se farbati u noćnim uslovima. Novi prelaz će biti vrlo funkcionalan i pešacima se neće narušiti dužina najkraćih trasa, samo treba da se naviknu.

Kurir.rs/S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track