DAN NA TERENU SA KOMUNALNOM INSPEKCIJOM OPŠTINE RAKOVICA
Foto: Gradska opština Rakovica

DAN NA TERENU SA KOMUNALNOM INSPEKCIJOM OPŠTINE RAKOVICA

Beograd -

Predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić proveo je danas vreme sa opštinskim komunalnim inspektorima prateći njihov rad u vršenju dužnosti. Komunalni inspektori su u društvu predsednika kontrolisali rad pijace u ulici Milorada Draškovića na Petlovom brdu. Inspektori GO Rakovica proveravali su pijacu i prostor oko pijace, kontrolišući sve što je u njihovoj nadležnosti sa posebnim akcentom na sprovođenje mera za sprečavanje širenja pandemije virusa kovid 19.

Simić je razgovarao sa zakupcima pijačnih tezgi, kao i sa vlasnicima okolnih lokala o problemima sa kojima se susreću, ali i o važnosti poštovanja svih mera u borbi protiv širenja pandemije korona virusa.

Rakovica
foto: Gradska opština Rakovica

„Drago mi je da vidim da prodavci i vlasnici lokala poštuju mere Vlade Srbije u suzbijanju virusa kovid 19. Zamolio sam ih da i svoje mušterije upozore o važnosti nošenja maski. Inspekcija GO Rakovica, osim što kontroliše uličnu prodaju i čistoću na pijacama i u lokalima ima ovlašćenje da kažnjava one vlasnike koji ne nose maske i ne pridržavaju se drugih propisanih mera. U razgovoru sa komunalnim inspektorima Gradske opštine Rakovica čuo sam da je ipak najveći broj vlasnika lokala i prodavaca u Rakovici ozbiljno shvatilo apele nadležnih institucija i poštuju sve mere. Samo takvim odgovornim ponašanjem zajedno ćemo iz ove borbe izaći kao pobednici“, rekao je Simić.

Kod privrednih subjekata komunalni inspektori Gradske opštine Rakovica kontrolišu postojanje dezobarijera, sredstava za dezinfekciju, korišćenje maski i sredstava za dezinfekciju, radno vreme lokala, kao i postojanje kovid redara u objektima.

Rakovica
foto: Gradska opština Rakovica

Osim toga, Komunalna inspekcija Gradske opštine Rakovica svakoga dana na terenu kontroliše i druge stvari koje se nalaze u njenoj nadležnosti. Samo u ovoj godini do sada je pokrenuto 2.320 predmeta od čega je 60 odsto otvoreno po zahtevu građana, a 40 odsto po službenoj dužnosti.

Najčešće prijave koje građani prijavljuju komunalnoj inspekciji odnose se na parkiranje vozila, buku u stanovima, curenja na instalacijama, prigovore na rad upravnika stambenih zajednica, na urednost javnih površina, odnošenje smeća i slično. Po službenoj dužnosti najviše se kontroliše registracija stambenih zajednica i upravnika, kontrola sredstava za oglašavanje, kontrola ulične prodaje i čistoće, kao i kontrola mera zaštite stanovništva od zaraznih bolesti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track