Najnovije vesti

SA VESIĆEM NA TI: Zamenik gradonačelnika razgovarao sa građanima preko Fejsbuka PITANJA STIZALA IZ CELOG REGIONA
Foto: Printksrin, Printscreen

veliko interesovanje

SA VESIĆEM NA TI: Zamenik gradonačelnika razgovarao sa građanima preko Fejsbuka PITANJA STIZALA IZ CELOG REGIONA

Beograd

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić organizovao je večeras na Fejsbuku prvi razgovor uživo sa građanima tokom kog je odgovarao na mnogobrojna pitanja i saslušao njihove predloge i ideje.

- Osetio sam potrebu da komuniciramo direktno i da čujem vaše predloge i ideje. Suština je da nam svima sutra bude bolje nego danas - rekao je Vesić na početku obraćanja.

Vesić je na početku razgovora pročitao mladog čoveka iz Hrvatske koji je zamolio za pomoć nakon zemljotresa.

- Poslali smo kontejnere i pomoći ćemo obnovu kuća - obećao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Vesić je odgovarajući na pitanja najavio mnogo više zelenih površina u naseljima na levoj obali Dunavi i da će Batajnica uskoro dobiti priključenje na auto-put. Novoizgrađeni dom zdravlja u Borči prema njegovim rečima počinje sa radom tokom februara.

Ulica za žrtve "Oluje"

- Žrtve "Oluje" zaslužuju posebno sećanje. Proslediću vaš predlog Komisiji za imenovanje ulica i trgova - odgovorio je Vesić na pitanje da li će žrtve pogroma dobiti ulicu u prestonici.

Jedan od šest planiranih novih vrtića biće prema njegovim rečima biće do kraja godine izgrađen u naselju Braća Jerković.

Goran Vesić
foto: Printscreen

- Ako Bog da do kraja godine neće više biti listi čekanja za vrtiće - rekao je Vesić i dodao da će za tri godine biti ukupno izgrađena 24 objekta.

Ritopek će prema njegovim rečima do kraja godine biti priključen na gradski vodovod. Više delovi naselja biće priključeni na proleće 2022. godine.

Milion stabala za 10 godina

- Za poslednje četiri godine u centru Beograda zasadili smo više od 170 stabala. Samo na Savskom trgu zasadićemo 250 stabala - rekao je Vesić i najavio da stoji čvrsto iza plana da u narednih 10 godina bude zasađeno milion stabala.

Vesić je najavio i kupovinu 500 autobusa na gas.

Radno vreme ugostitelja

Sledeće pitanje građana je bilo da li će biti produženo radno vreme ugostitelja.

- Više od 40.000 građana rade u ugostiteljstvu. To je 40.000 porodica i zato sam se borio da restorani i kafići rade. Sada kad je počela masovna vakcinacija moj predlog Kriznom štabu biće da od 1. februara bude produženo radno vreme do 22 sata - rekao je Vesić.

- Napisaćemo ove godine javno partnersto za dve linije rečnog prevoza - rekao je Vesić i dodao da su stajališta već definisana i da će građani moći da se voze brodovima sa standardnom karticom za gradski prevoz.

Goran Vesić
foto: Printscreen

Zamenik gradonačelnika je pozvao građane da se vakcinišu protiv korone i naglasio da će Grad pomoći svakome ko želi da primi cepivo. Već je pripremljeno 17 lokacija za vakcinaciju.

- Nema važnijeg zadatka u narednih mesec dana za mene -  rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će jednom nedeljno organizovati razgovor uživo sa građanima na Fejsbuku kako bi Beograd postao bolje mesto za život svih nas.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...