Najnovije vesti

VESIĆ PRED SEDNICU KRIZNOG ŠTABA: Predlozi za popuštanje mera sutra na stolu, da se društveni život što pre uspostavi
Foto: Printscreen/Facebook/Goran Vesić

zamenik gradonačelnika beograda

VESIĆ PRED SEDNICU KRIZNOG ŠTABA: Predlozi za popuštanje mera sutra na stolu, da se društveni život što pre uspostavi

Beograd

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće održana sutra u 10 sati. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić imao je danas sastanak sa predstavnicima beogradskih kompanija koje posluju u sektoru usluga, a na Fejsbuk profilu je objavio i predloge koje će izneti sutra u ime Grada.  

"Pred sutrašnju sednicu Kriznog štaba održao sam sastanak sa predstavnicima beogradskih kompanija koje posluju u sektoru usluga. Na sastanku su bili i predstavnici Privredne komore Srbije. Kompanije čiji su predstavnici bili prisutni na sastanku zapošljavaju samo u Beogradu 40 hiljada ljudi", napisao je Vesić.

On je u nastavku obelodanio predloge:

"U ime Grada Beograda, beogradskih privrednika i Privredne komore Srbije predložiću na sutrašnjoj sednici Kriznog štaba: - produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata do 22.00 sata; - dozvola da se u ugostiteljskim objektima emituje muzika i posle 17.00 sati do vremena dozvoljenog za rad objekata; - dozvola da u zatvorenim objektima bude prisutno više od 30 ljudi pod uslovom da je obezbeđen prostor od 4 metara kvadratnih po jednoj osobi

Na sastanku je dogovoreno da predstavnici beogradskih organizatora koncerata, kongresa i drugih javnih događaja zajedno sa Gradskim zavodom za javno zdravlje pripreme mere koje bi omogućile da se od marta ove godine počne sa organizovanjem manjih skupova, kongresa, svadbi i koncerata kako bi se društveni život našeg grada što pre uspostavio", napisao je Vesić.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...