BRNABIĆEVA O IZGRADNJI FABRIKE VAKCINA: Lazarevac jedna od 5 lokacija koje razmatramo, stižu nove doze Fajzera i Sputnjika V
Foto: Beoinfo

uskoro odluka

BRNABIĆEVA O IZGRADNJI FABRIKE VAKCINA: Lazarevac jedna od 5 lokacija koje razmatramo, stižu nove doze Fajzera i Sputnjika V

Beograd -

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne može da potvrdi da će su u Lazarevcu graditi fabrika vakcina, ali da je to jedna od pet lokacija koje se trenutno razmatraju.

Odgovarajući na pitanja novinara u lazarevačkom selu Junkovac, Brnabić je rekla da će kada se predsednik Srbije Aleksandar Vučić vrati iz Bahreina, imati sastanak na kome će se razmotriti sve lokacije i doneti odluka.

"Najvažnije u ovom trenutku je da imamo potpuno čiste imovinsko-pravne odnose da bi što pre krenuli u izgradnju farbrike. Lazarevac je jedna od lokacija, a za koju ćemo se konačno opredeliti, videćemo", rekla je Brnabić.

Stiže još vakcina

U Srbiji je do sada prvu dozu vakcine protiv korona virusa primilo više od 1,2 miliona građana, dok je revakcinisano oko 740.000, izjavila je danas premijerka Brnabić i najavila da sutra stižu dodatne količine Fajzer vakcine, a tokom nedelje i nove zalihe vakcine Sputnjik V.

Brnabićeva je navela da je do sada oko 21 odsto punoletnog stanovništva naše zemlje vakcinisano makar prvom dozom.

"Ide nam dobro, imamo dosta vakcina. Sutra stižu nove Fajzer vakcine, tokom nedelje i nove zalihe Sputnjik V vakcine, a u aprilu očekujemo i nove zalihe kineskih, Sinofarm vakcina", rekla je Brnabić novinarima u lazarevačkom selu Junkovac.

Dodala je da krećemo i u proizvodnju Sputnjik V i Sinofarm vakcina u Srbiji.

"To su velike stvari. Nemamo problem sa vakcinama i to je nešto što, u ovom trenutku, ne mogu da kažu mnoge druge zemlje na svetu", kazala je premijerka.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track