KORONA PUNI BOLNICE U KCV I SREMSKOJ KAMENICI: Hospitalizovano više od 350, na respiratorima 28 pacijenata
Foto: Kurir./ S. S.

brojke i dalje rastu

KORONA PUNI BOLNICE U KCV I SREMSKOJ KAMENICI: Hospitalizovano više od 350, na respiratorima 28 pacijenata

Srbija -

NOVI SAD - U Novom Sadu i Sremskoj Kamenici i dalje je u porastu veliki broj hospitalizovanih kovid pacijenata, pa ih je danas 361 pacijent, a na respiratorima je ukupno 28 obolelih pacijenata.

Trenutno, u Kliničkоm cеntru Vојvоdinе sе lеči 264 pаciјenta kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа COVID–19. Оd tоgа, kod 19 pacijenatа s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lеčеnjе zаhtеvа primеnu mеhаničkе vеntilаciје. Kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su оbоlеli оd virusа COVID–19, a s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici trenutno je hospitalizovano je 97, dok je na respiratorima 9 pacijenata, tri više u odnosu na jučerašnji dan.

- Apelujemo na građane da pomognu zdravstvenom sistemu i Kliničkom centru Vojvodine te da se obavezno pridržavaju svih preventivnih zaštitnih mera, kako bi se porast novozaraženih zaustavio. Takođe apelujemo na sve građane da se prijave za proces imunizacije protiv virusa kovid-19, te da se i dalje pridržavaju svih epidemioloških mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju, saopšteno je iz KCV.

(Kurir.rs/ S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track