TRANSFORMACIJA: Ovako su učenici OŠ "Branko Ćopić" u Rakovici od ruine dobili najsavremeniju učionicu
Foto: Privatna Arhiva

da im učenje bude lakše

TRANSFORMACIJA: Ovako su učenici OŠ "Branko Ćopić" u Rakovici od ruine dobili najsavremeniju učionicu

Beograd -

Učenici OŠ "Branko Ćopić" više neće o tehnici i tehnologiji učiti u ruiniranom kabinetu, nedostojnom ni tom predmetu niti 21. veku! Ova škola u Rakovici dobila je sredstva, konkretno 2.371.972 dinara za projekat "Svet tehnike za budućnost" na konkursu "Zajednica zajednici".

OŠ Branko Ćopić
foto: Privatna Arhiva

Ovim novcem od kompanije NIS adaptirana je učionica, zamenjena vrata, instalacije, računarske mreže, rasveta, obavljeni su neophodni molerski radovi, postavljene trakaste zavese, zamenjene sanitarije...kabinet je opremljen novim školskim nameštajem - radnim stolovima za praktičan rad sa bravarskim stegama, kompijuterskim stolovima-dvosedima, magnetnom tablom, a učenici su dobili i savremenu digitalnu opremu - interaktivnu tablu i projektor, 16 računara, laptop, multifunkcionalni štampač.

OŠ Branko Ćopić
foto: Privatna Arhiva

Kako nam je rekla Jasmina Simonović, nastavnik tehnike i tehnologije i koordinator ovog projekta, adaptacija i opremanje kabineta omogućiće značajan uticaj na razvoj i obrazovanje velikog broja učenika, kao i na povećanje motivacije da se obrazuju za takozvane poslove budućnosti.

- Kroz predmet tehnika i tehnologija učenici se upoznaju sa mnogobrojnim disciplinama i zanimanjima iz oblasti tehnike. Savremeni tehnički, digitalni, bezbednosni i higijensko-zdravstveni uslovi uticaće da nastavni proces bude daleko bolji i kvalitetniji a znanje dugotrajnije. Očigledna vizuelizacija, mogućnost Đ'e8primene softverskih alata i izrade tehničke dokumentacije na računarima uticaće na povećanje digitalne i tehničke pismenosti - rekal je ona.

Bonus video:

01:42

Cena ulja najveća za poslednjih 13 godina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track