OPOMENA UZ JUNSKI INFOSTAN: Dužnicima moguće i utuženje uz uplatnicu! Beograđani se žale da su im računi veći za 200-300 dinara
Foto: Zorana Jevtić

opomena i za dug od nekoliko stotina dinara

OPOMENA UZ JUNSKI INFOSTAN: Dužnicima moguće i utuženje uz uplatnicu! Beograđani se žale da su im računi veći za 200-300 dinara

Beograd -

BEOGRAD - Zajedno sa računima za junske komunalije, pojedini sugrađani u sandučićima su zatekli i koverte JKP "Infostan tehnologije", sa opomenama pred utuženje.

Čak i dug od nekoliko stotina dinara vredan je "preteće" pošiljke. Osim ovoga, Beograđani se neprijatno iznenađuju poslednja tri meseca, budući da im je račun za "Infostan" veći za oko 200 dinara svaki put. Ipak, iz preduzeća kažu da je reč o lažnoj uzbuni.

Kako nam se požalila Snežana Č. iz Skojevskog naselja, u poslednja tri meseca račun za "Infostan" joj je viši za 370 dinara, a ne može da utvrdi razlog. Isti slučaj ima i sugrađanka sa Kanarevog brda, pišu Novosti.

Infostan
foto: Zorana Jevtić

- Nije to velika razlika, ali volela bih da znam na osnovu čega - kaže Snežana. - Dugo plaćam skoro fiksnu cenu, i sada me je ovo baš iznenadilo. Nisam nikada "Infostan" platila 10.000 dinara.

Iz preduzeća uveravaju da se cena komunalnih usluga nije povećavala, niti je u narednom periodu najavljeno bilo kakvo posklupljenje.

- Korisnici mogu uložiti reklamaciju na iznos direktno davaocu komunalne usluge ili nama, a mi ćemo je proslediti nadležnom preduzeću na rešavanje - kažu u "Infostanu".

infostan, račun
foto: Zorana Jevtić

- Ukoliko preduzeće koje isporučuje komunalnu uslugu utvrdi da je reklamacija opravdana, po nalogu davaoca usluge vrši se korekcija zaduženja, o čemu se obaveštava korisnik. Preduzeće je korisnicima omogućilo da sve reklamacije mogu poslati elektronskim putem.

I dok se korisnici žale na uvećanje, dotle "Infostan" pokušava da naplati zaostala dugovanja. Tako je počelo dostavljanje opomena pred utuženje, kako bi se sugrađanima omogućilo da neizmirene obaveze plate pre pokretanja postupka prinudne naplate i kako ne bi plaćali dodatne troškove predujma i kamate. Prema evidenciji sistema objedinjene naplate, broj postupaka prinudne naplate kreće se između jedan i dva odsto.

Popusti

Pogodnost na mobilnoj aplikaciji i portalu e-Sanduče, koja u ovom trenutku broji više od 160.000 korisnika, je mogućnost plaćanja redovnih računa, utuženja, reprogramiranih obaveza i opomena. JKP "Infostan tehnologije" nagrađuje korisnike elektronskog plaćanja dodatnim promotivnim popustima i uštedama.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track