03:25

PORUKE KOJE GREJU SRCE! Stariji građani nisu teret, ovo su njihove reči za bolju budućnost i buduće generacije

Međunarodni dan starijih osoba

PORUKE KOJE GREJU SRCE! Stariji građani nisu teret, ovo su njihove reči za bolju budućnost i buduće generacije

Beograd -

Na Međunarodni dan starijih osoba, koji opet obeležavamo u vreme pandemije korona virusa, u Knez Mihailovoj ulici organizovana je izložba posvećena građanima treće dobi.

Autorka izložbe Milica Ilinčić kaže da su u organizaciji učestvovali Opština Stari grad, Populacioni fond Ujedinjenih nacija i kancelarija poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

penzioneri
foto: Kurir TV

"Naši seniori kreirali su ove poruke i pozirali sa porukama,a Beograđani su pozvani da vide šta oni imaju da im kažu u ovim suludim vremenima", rekla je ona i dodala d asu to reči mudrosti i podrške.

Uzimajući u obzir da je rizik za obolevanje veći među osobama starije životne dobi, javnozdravstvene politike i programi su obuhvatili promotivne aktivnosti sa ciljem podizanja svesti o njihovim posebnim potrebama.

penzioneri
foto: Kurir TV

"Naši stariji sugrađani nisu teret, već savršeni partneri za izgradnju bolje budućnosti za sve generacije", dodala je ona.

A u Dnevnom listu Kurir možete pročitate dodatak Zlatno doba, treće doba - sa nekoliko tema posvećenih penzionerima.

penzioneri
foto: Kurir TV

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

08:49

ULOŽIO SAM 140 PENZIJA U OVO! Saša Popović za KURIR priznao da je za album supruge iskeširao oko 100.000 evra: Ona je BOG I BATINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track